Dünya Bankası: Türkiye krizden az zararla çıkar

Güncelleme Tarihi:

Dünya Bankası: Türkiye krizden az zararla çıkar
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 1998 00:00

Haberin Devamı

Rusya'daki krizin Türkiye'nin ticaretini bir miktar azaltabileceğini söyleyen Dünya Bankası Başkanı James Wolfensohn, ‘‘Krizin türkiye'ye de etkileri olacaktır. Ancak, Türkiye'nin doğru politikalarla bu krizden en az zararla kurtulacağana inanıyoruz’’ dedi.

Dünya Bankası Başkanı James Wolfensohn, Rusya'daki krizinin doğal olarak Türkiye'ye de etkilerinin olacağını, ancak Türkiye'nin ‘‘Doğru politikalarla’’ bu krizden en az zararla kurtulacağına inandıklarını söyledi.

Dünya Bankası tarafından organize edilen ve Fas'ın Marakeş kentinde gerçekleştirilen, ‘‘İkinci Akdeniz Kalkınma Formu’’na katılan Dünya Bankası Başkanı James Wolfenshon, A.A. muhabirinin sorularını yanıtladı. Wolfensohn, siyasi belirsizlik nedeniyle devam eden Rusya krizinin, Ukrayna'yı da olumsuz etkileyeceğini belirtti.

Wolfenshon, Rusya ve Ukrayna'nın, Türkiye'nin ticari partnerleri olduğunu, bu nedenle, bu ülkelerdeki olumsuz durumun Türkiye'nin ticaretini bir miktar azaltabileceğine işaret etti.

DIŞ ETKENLER

Türk hükümetinin ekonomik alandaki çalışmalarını olumlu bulan Wolfensohn, yapısal reformların başarıyla uygulanmaya çalışıldığını da belirtti. Wolfenshon, global gelişmelere bağlı Türkiye ekonomisinde meydana gelebilecek olası olumsuzlukların asıl sebebini ise ‘‘dış etkenler ve konjoktürel değişimlerin’’ oluşturduğunu ifade etti.

Wolfensohn, Rusya krizinin, Türkiye ve diğer gelişmekte olan piyasalara olası etkileri ve alınabilecek önlemlerin, yapılacak ilk Dünya Bankası-IMF yarıyıl toplantılarında tartışılacağını kaydetti.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!