Dünya Bankası için Carly Fiorina da aday

Güncelleme Tarihi:

Dünya Bankası için Carly Fiorina da aday
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2005 13:17

New York Times gazetesi, Wolfowitz ile Hewlett Packard (HP) şirketinin eski üst yöneticisi (CEO) Carly Fiorina'nın bu görev için yarış içinde bulunduğunu yazdı.

Haberin Devamı

ABD yönetimine yakınlığıyla bilinen New York Times gazetesine konuşan ve adının açıklanmasını istemeyen üst düzey bir yetkili, Dünya Bankası Başkanlığı için HP üst yöneticiliğinden geçtiğimiz ay kovulan Fiorina'nın da Wolfowitz kadar şanslı olduğunu söyledi.

Gazete, banka için adı geçen isimlerden Michigan State Üniversitesi Rektörü Peter McPherson'un artık şansının bulunmadığını da iddia etti.

Gazeteye göre Wolfowitz ve Fiorina yanında Dünya Bankası Başkanlığı için şansı bulunan adaylar arasında AT&T International şirketinin eski başkan yardımcısı ve Beyaz Saray'ın AIDS koordinatörü Randall Tobias ile ilaç üreticisi Eli Lilly'nin Üst Yöneticisi John Taylor bulunuyor.

Irak Savaşı'nın en önemli aktörleri arasında bulunması nedeniyle Wolfowitz'in başkanlığa getirilmesine Avrupalıların itiraz edebileceğine dikkat çeken gazete, listedeki tek kadın olan Fiorina'nın saygı uyandıran dinamik yöneticiliği ile politik yönü bulunmayan bir isim olduğunu yazdı.

Haberin Devamı

Mayıs ayında görevi James Wolfensohn'dan devralacak Dünya Bankası'nın yeni başkanı, 5 yıl görevde kalacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!