Dünya Bankası heyeti Adana'da

Güncelleme Tarihi:

Dünya Bankası heyeti Adanada
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2005 15:06

Dünya Bankası Ankara Ofisi İnsani Kalkınma Sektör Koordinatörü John Innes, Adana İş Geliştirme Merkezi'nde (İŞGEM) çalışmaların istenilen ölçüde gittiğini söyledi.

Dünya Bankası Özelleştirme Sosyal Destek Projesi kapsamında yürütülen Adana İŞGEM Projesi'ni incelemek üzere gelen Innes, Sektör Yöneticisi Arup Banerji ve Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Proje Sorumlusu Özge Alpay, Adana İŞGEM'i gezerek, incelemelerde bulundu.

Projeyi yürüten Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) İl Temsilcisi Hamit Sucu ile Adana Sanayici ve İşadamları Derneği (ADSİAD) Başkanı Süleyman Onatça'dan bilgi alan heyet, merkezdeki işyerlerini ziyaret ederek, işyeri sahipleriyle görüştü.

Innes, Adana İŞGEM'den çok etkilendiğini belirterek, çalışmaların istenilen ölçüde gittiğini ifade etti. Yoğun teknolojinin ve kalitenin uygulandığı İŞGEM projesinin umut verici olduğunu ifade eden Innes, bundan sonra yapılacak en büyük atılımın istihdam sağlamak olacağını kaydetti.

Daha önce otopark olarak kullanılan alanın, iş merkezine dönüştürülmesinden etkilendiklerini anlatan Innes, bu durumun Türkiye'nin çağdaşlaşma doğrultusunda ilerlemisinin bir göstergesi olduğunu söyledi.
Sektör Yöneticisi Arup Banerji de, yapılan çalışmaların umut verici olduğunu ve kendilerini heyecanlandırdığını belirterek, özellikle genç girişimcilere destek verilmesinin projenin daha sağlam yerlerde kendini göstermesine neden olacağını ifade etti.

ADSİAD Başkanı Süleyman Onatça ise, İŞGEM'deki işyeri sayısının 34, çalışan sayısının ise 119 olduğunu belirtti. Türkiye'nin kalkınmasında bilişim sektörünün önemli rol oynadığını vurgulayan Onatça, İŞGEM'deki girişimcilerin üretimlerini pazara sunabilmelerinin 3 yılı bulabileceğini kaydetti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!