Dubai’de marinalara ‘Doğuş’ imzası

Güncelleme Tarihi:

Dubai’de marinalara ‘Doğuş’ imzası
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2018 08:30

Meraas ve Dubai Holding, Dubai’de yer alan dünya standartlarındaki marinaların yönetimi için D-Marin’le iş birliği yapacak.

Haberin Devamı

İmzalanan sözleşmeyle yeni küresel yatırımların çekilmesi ve marina sektörünün Birleşik Arap Emirlikleri’nde sürdürülebilir turizme ve GSMH’nin gelişimine katkıda bulunması amaçlanıyor. Yeni iş birliği ile Körfez bölgesinde marinaların geliştirilmesi ve yönetimiyle ilgili giderek artan talebi karşılayarak Dubai’de bölgesel bir merkez yaratmak ve Orta Doğu ve Uzakdoğu marina geliştirme - yönetme fırsatlarını tespit etmek hedefleniyor. Dubai limanındaki marina faaliyete başladığında Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki tekne bağlama yeri ve sayısı ikiye katlanacak. Meraas Grup Yönetim Kurulu Başkanı ve Dubai Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulla Al Habbai bu yeni iş birliği ile ilgili “Dubai ekonomisini çeşitlendirmeye ve yeni sektörlerin katkısını artırarak sürdürülebilir büyümeyi desteklemeye kararlıyız. D-Marin, bu stratejik sözleşme ile marinaların ve hizmetlerinin geliştirilmesi ve altyapının sağlanması, Dubai’nin dünyadaki yat sahipleri ve kullanıcıları için favori bir destinasyon olarak varlığını geliştirmek için uzmanlığından da yararlanacak” dedi. Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk de “Dubai son on yılda ilham veren bir büyüme hikayesi gösterdi. Bu sözleşme ile Birleşik Arap Emirlikleri’nde dünya standartlarında marinalar kurmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Dubai’de marinalara ‘Doğuş’ imzası

Haberin Devamı

BAKIM VE ONARIM

İmzalanan sözleşme kapsamında, Meraas ve Dubai Holding’in geliştirdiği Port de la Mer, Dubai Harbour ve Jumeirah Beach Hotel gibi mevcut yatırımların ve marinaların yanı sıra yapım aşamasındaki diğer marinalarına da hizmet verecek. İş birliği, D-Marin’in MB92 ile ortaklığı kapsamında Barcelona ve La Ciotat şubeleriyle sunduğu hizmetlere benzer biçimde Dubai’deki marinalarda lüks yat ve teknelerin bakım ve onarımı için global standartlarda bölgesel bir merkez kurmayı da amaçlıyor. Sözleşme aynı zamanda, Orta Doğu ve Uzakdoğu’da diğer sektörlere de yayılan daha geniş bir hizmet ve yatırım ekosistemi yoluyla marina yaşam tarzını yeni tekliflerin geliştirilmesi için uzun vadeli hükümler de içeriyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!