Duayen Hazineci Dinçmen, evindeki yangında vefat etti

Güncelleme Tarihi:

Duayen Hazineci Dinçmen, evindeki yangında vefat etti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2012 00:00

Önceki gün İstanbul Kemer Country’deki evinde çıkan yangın sonucunda hayatını kaybeden 70 yaşındaki eski Hazine Müsteşarı, Finansbank Yönetim Kurulu ve Kurumsal Yönetim Komitesi Üyesi Yener Dinçmen’in cenazesi 23 Ocak Pazartesi günü Levent Camii’nde kılınacak öğle namazından sonra Ankara’ya gönderilecek.

Dinçmen, salı günü Ankara Cebeci Asri Mezarlığı’nda öğlen toprağa verilecek. Dinçmen’in ailesi, cenazeye çelenk gönderilmemesini, bunun yerine Türk Eğitim Vakfı’na bağışta bulunulmasını istiyor.

2001’de Finansbank’ta

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Ekonomi ve Maliye Bölümü’nü bitiren, 1967-69 yılları arasında New York Üniversitesi’nde ekonomi masterı yaptıktan sonra 1972 yılında Hazine Genel Sekreterliği’nde çalışmaya başlayan Yener Dinçmen, 1975-1980 yılları arasında Washington Büyükelçiliği’nde Ekonomi Müşavirliği görevini sürdürdü. Devlet kademelerinde Başbakan Danışmanlığı da dahil olmak üzere pek çok görevde bulunan Dinçmen, 2001 yılından bu yana Finansbank A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi olarak görevini sürdürüyordu.

Dinçmen, 1994’de Başbakanlık Müsteşarı iken kamu görevinden 657 sayılı kanunla emekli olmuş, İlaç İşverenler Sendikası Genel Sekreteri olarak özel sektörde çalışmaya başlamıştı. 1997’de göreve davet edilip Ziraat Bankası genel müdürü olarak yeniden kamuya geçince emekliliğini dondurup ikinci kez devlet memuru olmuştu. 1997 yılında ise Mahfi Eğilmez’den Hazine Müsteşarlığı görevini devralan Yener Dinçmen, 1999 yılının Mayıs ayında, Başbakanlık Teftiş Kurulu’nun Türkbank ihalesi ile ilgili hakkında soruşturma açtığını duyurmasının ardından emekliliğini istemişti. Müsteşarlık görevinden emekliye ayrılan Yener Dinçmen, bundan yaklaşık iki hafta sonra da özel sektöre geçerek Toprakbank Yönetim Kurulu Başkanı olmuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!