Du Pont Teflon denetimi için Türkiye’ye geldi

Güncelleme Tarihi:

Du Pont Teflon denetimi için Türkiye’ye geldi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2000 00:00

Haberin Devamı

DÜNYADA Teflo'nu ilk üreten firma olan Du Pont, Türkiye'de bilinçsiz Teflon kullanımının önüne geçmek için İstanbul'da bir temsilcilik açma ve Teflon markasını kullanarak izinsiz üretim yapan firmaları takip etme kararı aldı.

DU PONT Mali İşler Sorumlusu Simon A Ferris, Türkiye'de Teflon kullandığını iddia eden bir çok tencere üreticisi olduğunu belirterek, ‘‘Teflon Du Pont tarafından 1938 yılında üretilen bir üründür. Oysa Türkiye'de Teflon adı altında benzer ürünlerin rastgele kullanıldığını gördük. Bu durumun önüne geçmek, markamızı korumak ve Türkiye pazarında büyümek için Türkiye'ye geleceğiz ve İstanbul'da bir temsilcilik açacağız’’ dedi.

Teflon'un plastikten üretilen özel bir ürün olduğunu belirten Simon A. Ferris şöyle devam etti:

‘‘ Teflon plastikten özel olarak üretilen bir üründür. Teflon ilk olarak 1938 yılında Du Pont tarafından geliştirildi. 1960 yılında yine Du Pont tarafından mutfak eşyalarına uygulanabilir duruma getirildi. Şu anda dünya yapışmaz yüzey piyasasının yüzde 40'ı Du Pont'un elindedir. Du Pont'un ürettiği yapışmaz yüzeyin adı Teflon, diğer firmaların ürettiği yapışmaz maddenin adı ise Teflon değildir. Eğer bir ürün ‘Teflonlu’ diye satılıyorsa o üründe mutlaka Du Pont markası olmalıdır. Gelişigüzel kullanımla markamızın prestijinin sarsılmasına izin veremeyiz. Markamızı korumak üzere Türkiye'ye geliyoruz. Tüketicileri de kullandıkları Teflon ürünlerinde Du Pont markasına dikkat etmeleri konusunda uyarıyoruz.

Türkiye'de Du Pont'un lisanslı üreticileri Cem ve Mehtap markalarıdır. bu markaların dışında hiç bir firma Teflon kullanamaz. Ürünümüzün markasını izinsiz kullanlar hakkında yasal girişimlerde bulunacağız.’’

SÜREKLİ TEST

Teflonun mutfak eşyalarında kullanıldığını ve bu yüzden doğrudan sağlıkla ilgili bir ürün haline geldiğini hatırlatan Ferris, ‘‘Biz Du Pont olarak Teflonu sürekli olarak geliştiriyoruz. Dünyada anlaşmalı olduğumuz firmaları da sürekli olarak kontrol ediyoruz’’ şeklinde konuştu.

Du Pont merkez ve yerli ofisler tarafından yapılan testlerin dört aşamada uygulandğını belirten Simon A. Ferris, bu aşamaları şöyle açıkladı:

‘‘Birinci aşama üretim öncesi kontroldür. Bu aşamada Teflon adını kullanacak olan tesis sürekli kontrol altında tutulur. Üretim yapılan ortamda hijyen kurallara uygun davranılmasına dikkat edilir.

İkinci aşama üretim aşamasıdır. Üretim aşamasında çağdaş ve doğru tekniklerin uygulanıp uygulanmadığı kontrol edilir.

Üçüncü aşama üretim sonrası aşamadır. Üretilen mamüller Du Pont merkezlerine gönderilir buralarda test edilir.

Dördüncü aşama ise Du Pont denetçilerinin mağazalardan rastgele yaptığı alışverişin sonucunda elde edilen ürünlerin değerlendirilmesidir.

Tüketiciler kalite konusunda emin olmak istiyorlarsa kalitesi test edilmiş ürünler kullanmalıdır.’’

BÜYÜYEN PAZAR

Ferris, Nufusu Türkiye'ye yakın olan İngiltere'de yılda 12 milyon yapışmaz yüzeyli mutfak eşyası tüketilmesine karşılık Türkiye'de 6 milyon yapışmaz yüzeyli mutfak eşyası üretildiğini ve bu sayının artacağını söyledi.

İngiltere için ‘‘Doymuş pazar ifadesini kullanan Ferris, ‘‘Türkiye büyüyen pazar Türk tüketiciyi teflon ile yeniden tanıştırmak için iyi bir fırsat var’’ dedi.

Türkiye'de insanların yapışmaz yüzey konusunda eğitilmesinin yollarını açacaklarını belirten Simon A. Ferris eğitim amacıyla tanıtım toplantıları yapacaklarını ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!