Draghi piyasaları yukarı çekiyor

Güncelleme Tarihi:

Draghi piyasaları yukarı çekiyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2012 10:03

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi'nin bu haftaki toplantı ve karaları piyasaların küreseş iyileşme umutlarını artırıyor.

Haberin Devamı

 

Avrupa piyasalarının Avrupa Merkez Bankası ve ABD Merkez Bankası’nın bu hafta küresel ekonomiyi canlandırmak ve euro bölgesindeki borç krizine çözüm bulmak için önlemler alacağı beklentileriyle güne yükselerek başlaması bekleniyor.  

 

Önümüzdeki günler finansal piyasalar için oldukça büyük önem taşıyor. Hem Fed hem de ECB’nin bu hafta içinde para politikası toplantıları gerçekleştirecek.

 

Bununla birlikte ABD Hazine Bakanı Timothy Geithner bugün Berlin ve Frankfurt’ta Almanya Maliye Bakanı ve bunun yanı sıra ECB Başkanı Mario Draghi ile temaslarda bulunacak.  

                                       

Haberin Devamı

Hafta sonunda ise Euro Başkanı Jean-Claude Juncker, euro bölgesinin İspanya’nın borçlanma maliyetlerinin daha da yükselmemesi için harekete geçme konumunda olduğunu ifade etti.

 

Alman Sueddeutsche Zeitung ve Fransız Le Figaro gazetelerine konuşan Juncker, “En son toplantıda aldığımız kararları uygulayacağımızdan şüphemiz yok. Ama bundan sonra nasıl hareket edeceğimizi de karar vermemiz lazım. Bu da önümüzdeki günlerde yaşanacak şeylere bağlı” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!