Dönüşüme finansman ‘Körfez’den gelecek

Güncelleme Tarihi:

Dönüşüme finansman ‘Körfez’den gelecek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2012 00:00

İller Bankası Genel Müdürü Tuncay Karaman, kentsel dönüşüm sürecinde yeni finansman modelleri üzerinde çalıştıklarını açıklayarak, “Ortadoğu’daki ve Körfez’deki uluslararası fonların ülkeye çekilmesi için ciddi çalışma yürütüyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Körfez sermayesinin kentsel dönüşümde kendine yer aradığını anlatan Karaman, belediyelerin ulaştırma projeleri için yeni birim kuracaklarını söyledi. Karaman, “Kar getirecek noktalarda belediyelere maddi ve teknik olarak yön vereceğiz” dedi.

YÜZDE 99’U DÖNÜYOR

Karaman, belediyelere verilen kredilerde teminatlı sistemden dolayı geri dönüş oranlarının yüzde 98-99’lar civarında olduğunu bildirdi. Karaman, gazetecilerle sohbetinde şunları söyledi: “Biz uluslararası fonları aktif bir şekilde kullanmak istiyoruz. Uluslararası fonlara ilgimiz yoğun. Özellikle kentsel dönüşüm sürecinde uluslararası fonları bankamız bünyesinde kullandırmak için girişimlerimiz var.. Körfez sermayesi de Türkiye’ye ilgi gösteriyor. Bizim finansman birimlerimiz, bu ülkelerle görüşüyor. Körfez sermayesi açıkçası kentsel dönüşüm sürecinde kendilerine yer arıyor. Bu modelleri kurguluyoruz. Mesela Körfez fon ihracı ile çok fazla ilgileniyor. Suudi Arabistan, Kuveyt, Birleşik Arap Emirlikleri’ni ilgi gösteren ülkeler içinde sayabilirim. Onlar proje bazlı işlere de girmek istiyorlar. “

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!