Dönüşüm ortakları işbaşında

Güncelleme Tarihi:

Dönüşüm ortakları işbaşında
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2016 19:36

Diyarbakır kökenli Yiğit Group ile Sinanlı Yapı, kentsel dönüşümde hedef büyüttü. 1.3 milyar değerindeki ilk projelerini Fikirtepe’de hayata geçiren ortakların yeni adresi Yenisahra ve Etiler olacak.

Haberin Devamı

KENTSEL dönüşüm projeleri geliştirmek için güçlerini birleştiren Yiğit Group ile Sinanlı Yapı 2016-2017 yol haritasını çizdi. Ortak ilk projelerini İstanbul Fikirtepe’de hayata geçirdiklerini belirten Yiğit Group Yönetim Kurulu Başkan Vekili Önder Yiğit,”Ortağımız Sinanlı Yapı 3.5 yıldır o bölgede. Bizim proje alanımızda 649 malik var ve hepsi ile anlaştık. Yakın zamanda ruhsatı alacağız. Toplam inşaat alanı 165 bin metrekare olacak. Proje değeri ise 1 milyar 300 milyon TL” dedi. Eylül ayında satışlara başlamayı planladıklarını söyleyen Sinanlı Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Sinanlı, Fikirtepe’de evlerin metrekare satış fiyatının 7-9 bin TL olduğunu, projeler bitince bu rakamın 15 bin TL’ye ulaşacağını dile getirdi.
Fikirtepe’nin yanı sıra yine kentsel dönüşüm ile gündeme gelen Yenisahra bölgesinde çalışmalara başladıklarını dile getiren Sinanlı, “İrtibat ofis açıyoruz. Yenisahra Barbaros Mahallesi’nde, Shreton Oteli’nin karşısında bir ada üzerinde çalışıyoruz. Bu alan yaklaşık 50 dönüm” diye konuştu.

Haberin Devamı

BELEDİYE SİTESİ BÖLÜNECEK

Sinanlı, Etiler’deki 50 yıllık Belediye Sitesi’nin dönüşümünde de yer alacaklarını söyledi. Başka bir inşaat şirketinin de ilgilendiği site için 9 aydır görüşmeler yaptıklarını belirten Sinanlı, “Etiler Belediye Sitesi 27 dönüm ve 9 parsel. Toplam 434 hak sahibi var. Biz 4-5 parselde mülk sahipleri ile görüştük ve önemli yol kat ettik. Anlaşmalar bu parsellerde 3’te 2’ye yaklaştı. Hedefimiz bütünlüğü koruyarak bir dönüşüm yapmak. Ama olmuyorsa da diğer malikeri mağdur etmemek adına sitenin bir bölümünde çalışacağız. Bu alanda prestijli bir proje yapmak için iddialıyız” dedi.

YÜZDE 80’İ SATILDI

YİĞİT Grup’un İstanbul’daki ilk konut projesinin Basın Ekspres’teki Fortis İstanbul olduğunu hatırlatan Önder Yiğit, “Sanayiden dönüşüm olan projemiz beklentilerimizi karşıladı. 11 ayda evlerin yüzde 80’i satıldı. Yoğun bir rekabet olan bölgede oldukça iyi ilerledik. Metrekare satış fiyatı 4 bin 100 liradan 6 bin liraya geldi” dedi. Fortis İstanbul cadde dükkanlarının da satışa sunulduğunu belirten Yiğit, büyüklükleri 100 ile 370 metrekare arasında değişen toplam 21 dükkân bulunduğunu söyledi. Toplam yatırım tutarının 192 milyon TL olduğu Fortis İstanbul, 20’şer katlı, üç blok ve 705 konuttan oluşuyor. Projede yaşamın 2017’nin ilk çeyreğinde başlaması hedefleniyor.

Haberin Devamı

GAZİOSMANPAŞA’YA 3 BİN KONUT

YİĞİT Group kentsel dönüşüm kapsamında İstanbul Gaziosmanpaşa’da yeni bir proje planlıyor. Yiğit Group Yönetim Kurulu Başkanı Cuma Yiğit, “3 bin konutluk büyük bir dönüşüm projesi planlıyoruz. Etap etap ilerleyeceğiz. Bu projede Sinanlı Yapı değil farklı ortaklıklar olacak” dedi. Yiğit, Malatya’da yurt, Diyarbakır’da konut projesinin gündemde olduğunu kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!