Domino's bayileri para basıyor

Güncelleme Tarihi:

Dominos bayileri para basıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2009 11:03

Türkiye'nin en büyük evden eve pizza zinciri olan Domino's'un bayileri yatırım maliyetini ortalama iki yılda çıkarıyor. Bayilerin aylık ortalama kazancı 10 bin dolara yaklaşıyor.

Haberin Devamı

Domino’s Pizza Genel Müdürü Aslan Saranga, en fazla franchise sahibi olan iş ortakları ile bir basın toplantısı düzenledi.

Bu sene ilk defa bir bayi ile 10 yıllık bir kontratı tamamlayacaklarına işaret eden Saranga, özellikle son dönemde çok fazla franchise başvurusu aldıklarını anlattı.

YÜZDE 70'İ FRANCHİSE OLACAK

Kriz dönemlerinde insanların büyük firmalardan franchise almak için daha çok başvurduğunu belirten Saranga, sadece 2009 yılı içinde 416 kişinin kendilerine geldiğini ve bunun önceki seneye göre yüzde 30'luk bir artışı ifade ettiğini söyledi. Saranga, şöyle devam etti:

"Bizim şu anda 121 tane şubemiz var. Bunların 48 tanesi bize ait, kalanı da franchise. Yıl sonuna kadar da 135 şubeye ulaşmayı hedefliyoruz. Bizim amacımız toplam sayı içerisinde franchise oranının yüzde 70 seviyesinde olması. Bundan sonraki dönemde de bu oranı gözeterek büyüyeceğiz"

Haberin Devamı

TEK BÜYÜYEN YER TÜRKİYE

Domino's Türkiye'nin dünyadaki Dominos'lar içerisinde büyüyen tek zincir olduğunun altını çizen Saranga, "2008 yılında ciromuz yüzde 50, restoran sayımız da yüzde 25 artmıştı. Bu sene 9 aylık dönemde ise ciromuz yüzde 16, restoran sayımız da yüzde 25 arttı. 2009'u 120 milyon TL ciro ile tamamlayacağız" diye konuştu.

Dominos bayileri para basıyor

ORTALAMA AYLIK GELİR 10 BİN DOLAR

Saranga'nın verdiği bilgiye göre bir Domino's franchise'ı açmanın ortalama maliyeti 220 bin dolar civarında. Açılan lokasyona bağlı olarak bayiler bu parayı 1-4 yıl arasında çıkarabiliyor. Ortalama olarak bakıldığında yatırım maliyeti iki yılda geri geri dönüyor.

Bayilerin aylık ortalama kazançları da 9-10 bin dolar arasında değişiyor.

Şimdiye kadar hiçbir iş ortaklarının para kazanamadığı için sistemden çıkmadığını belirten Saranga, ancak kendilerinin ortak planlarda uyuşamadıkları için 3-4 franchise'ın kontratını feshettiklerini belirtti.

HEDEF ANADOLU

Dominos'un ilk hedefinin 200 restoranta ulaşmak olduğunu belirten Saranga, uzun vadede ise 500 restaurant hedeflediklerini anlattı. Saranga, özellikle Anadolu'da yeni şehirlere gireceklerini, ayrıca Ankara ve İzmir'de de büyüyeceklerini söyledi.

Haberin Devamı

Türkiye'de tüm gıda ürünleri dahil evlere servis pazarının 250-300 milyon TL büyüklüğe ulaştığını anlatan Saranga, kendilerinin pazar payının yüzde 17 civarında olduğunu vurguladı. Saranga, "Sadece pizza olarak bakarsanız da biz yüzde 40-45'lerdeyiz" dedi.

EN UCUZ YEMEK PİZZA

Pizzanın en ucuz yemek olduğu yönündeki iddiasını tekrarlayan Saranga, şöyle devam etti:

"Bugün büyük boy bir pizza ortalama 25 lira ve dört kişi doyuyor. Bir alana bir tane de biz veriyoruz. Dolayısıyla sadece 25 liraya 8 kişi yemek yiyebiliyor."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!