Domino’s CEO’su heyecanlandı dünyaya Türkiye’yi anlattı

Güncelleme Tarihi:

Domino’s CEO’su heyecanlandı dünyaya Türkiye’yi anlattı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2009 00:00

Geçtiğimiz Eylül ayında Türkiye’ye 3 günlük ilk ziyaretini gerçekleştiren Domino’s Pizza’nın CEO’su David Brandon Türkiye’deki hızlı büyüme konusundaki heyecanını tüm dünya franchiselarına yazdığı bir mektup ile paylaştı.

Türkiye’deki büyümeyi örnek gösterdiği mektubunda burada yaşananın muhteşem bir başarı hikayesi olduğunu dile getiren Brandon, "2001 yılında yaşanan krizde Domino’s Pizza’nın Türkiye pazarında kalıp kalmayacağı soru işaretiydi. Ancak, şimdi bunların hepsi değişti" dedi.

Pazardan etkilendim

Brandon 17 milyonluk nüfusu ile İstanbul’un muhteşem bir şehir olduğunu belirttiği mektubuna şöyle devam etti: "İstanbul’da Boğaziçi adlı bir boğaz Asya ve Avrupa’nın sınırını oluşturuyor ve şehri ikiye bölüyor. Türkiye’deki ilk Domino’s Pizza dükkanımızı 1996 yılında açmışız ve ben dün 100’üncü dükkanın açılış kurdelesini kesme şerefine eriştim. Çok harika bir kutlama yapıldı ve Dominos’un Avrupa Afrika ve Ortadoğu Başkan Yardımcısı Kory Spiroff’un da eşlik ettiği bu gezide Türkiye pizza pazarında yapılanlardan çok etkilendim."

30 yıl öncenin ABD’si

Türkiye’deki takımın her yıl 35-40 dükkan açarak 3 yıl içinde sayıyı 200’e çıkarmayı hedeflediklerini de vurdulayan Brandon mektubunu şu şekilde sürdürdü: "2007’den 2008’e toplam sistem satışlarında yüzde 52 artış var. Dükkan başına düşen kárlılıkları çok kuvvetli. Ülkedeki bir numaralı evlere servis pizza firması konumundayız. Beni en çok etkileyen nokta ise dükkanlarda gördüğüm enerjiydi. Bağıran motorcular ve çok agresif lokal pazarlama çalışmalarını gözlemledim. 30 sene önce Domino’s Pizza Amerika’da aynı heyecan ve arzu ile birlikte büyürken, ben Domino’s da çalışmıyordum. Fakat yüzde 100 eminim ki 30 sene önce Amerika’da da Domino’s Pizza Türkliye’de gördüğüm heyecan, enerji ve tutum vardı."

Arzulu ve tutkulu

Brandon Türkiye’nin ardından gittiği Hollanda’dan yazdığı mektubunda Türkiye gezisi sırasında yaşadıklarını anlatmaya şöyle devam etti: "Türkiye’deki potansiyele inanan arzulu ve tutkulu, 200 kişinin önünde İstanbul’da bir konuşma yaptım. Daha sonra birkaç dükkan gezdim. Yatırımcılarla konuştum. 100’üncü dükkan açılışına katıldım. Türkiye’nin en büyük gazetesi Hürriyet’e bir röportaj verdim. CNN Türk’de 20 dakikalık bir programa çıktım. Tüm bu ilgi sonucunda Türkiye için oldukça heyecanlıyım."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!