Domateste dünya markası olacak

Güncelleme Tarihi:

Domateste dünya markası olacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2010 12:47

Dizayn Grup, 1 dönümünden 80 ton ürün alınan Miracle-Hypopnica Ekolojik Sera Sistemi'nin satışa sundu.

Haberin Devamı

Dizayn Grup, topraksız, ilaçsız, hormonsuz ve çevreci Miracle-Hyponica Ekolojik Sera Sistemi’nin satışına başladı. Bir dönümden 80 ton ürün yetiştirerek tarım alanında yapılan bu devrim Sözleşmeli (Franchising) Tarım modeli ile yatırımcılara sunuldu.

35 yıl önce Japon Hyponica firmasının geliştirmeye başladığı, son yıllarda temel know-how Japonya’dan alınarak, Dizayn Grup mühendislerinin başlattıkları araştırma-geliştirme faaliyetleri sonucu daha da geliştirilen Miracle-Hyponica Ekolojik Sera Sistemi felsefesi bitkiye saygıya dayanıyor.

ANAHTAR TESLİM SERA

50 başlıkta yapılan optimizasyon sayesinde tohumun için de var olan genetik potansiyelin açığa çıkartılması ile klasik tarım ve diğer topraksız tarım sistemlerine göre çok daha fazla yüzde 100 doğal ürün elde ediliyor.

Haberin Devamı

Yatırım maliyeti ortalama 1,5 milyon Euro olacak sistemin amorti süresi de ortalama 3-4 yıl olacak.

Fide, gübre, ambalaj ve danışmanlık gibi tüm girdileri Dizayn Grup tarafından sunulan Miracle-Hyponica Ekolojik Sera Sistemi Dizayn Grup ile sözleşme imzalayan yatırımcılara, anahtar teslimi olarak sunulacak. Serada üretilen ürünlerin tamamı da Dizayn Grup tarafından atın alınacak.

Domateste dünya markası olacak

AÇLIK SORUNUNA ÇARE OLMAK İSTİYORUZ

Dizayn Grup Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Mirmahmutoğulları Miracle Ekolojik Sera Sistemi’nin Dünya Tarımı’nda bir devrim projesi olduğunu, sadece sera satmadıklarını tarım da çığır açacak bir konsept sattıklarını belirterek, “Dizayn Grup olarak Türk Tarımı’nda bir ilke daha imza atarak sözleşmeli (Franchising) dönemini başlatmış bulunuyoruz. Uzun yıllar süren AR-GE çalışmalarımız sonucu geliştirdiğimiz ileri teknoloji ürünü seramız ile 1 dönümden 80 ton domates üreterek tarım teknolojileri alanında yaptığımız bu devrimi önce Türkiye’ye sonra da tüm dünyaya yayacağız. Her türlü iklim şartında çalışabilen ve diğer tarım türlerine göre kat be kat daha az su ve gübre kullanılan bu proje ile dünyanın açlık sorununa çare olmak istiyoruz."

Haberin Devamı

YATIRIMCILAR HEM ÜRETİMDEN HEM DE SATIŞTAN KAZANACAK

Miracle Ekolojik Sera Sistemi’ni, fide, gübre, ilaç, ambalaj, ve danışmanlık gibi tüm girdilerinin kendileri tarafından  tedarik edileceğini anlatan Mirmahmutoğulları, sistemin sözleşme imzalayan yatırımcılara anahtar teslim bedeli mukabil kurulacağını ve Serada üretilen ürünlerin tamamının da grup tarafından satın alınacağını söyleyerek,  ”Yatırımcımızı rahatlatacak onun riskini azaltacak birçok unsurla birlikte satışımızı gerçekleştiriyoruz. Dünyanın gelişmiş ülkelerindeki seracıların bile veremediği tonaj garantisini grup olarak biz veriyoruz.  Tonaj garantisi  verilen yatırımcılarımızla yapılacak sözleşmenin süresi 20 yıl olacak. Yatırımcılarımızın ürettikleri ürünü satın almanın yanı sıra kuracağımız pazarlama firmasına da hisse senedi yoluyla yatırımcılarımızı ortak edeceğiz. Böylelikle yatırımcılarımız üretimden para kazanmalarının yanı sıra ürün satışından elde edilecek kara da ortak olabilecekler.”

Haberin Devamı

Domateste dünya markası olacak

STRESSİZ DOMATES İLE MİRACLE DÜNYA MARKASI OLACAK

Globalgap sertifikasında en yüksek notu alan firmalardan biri olduklarının altını çizen Mirmahmutoğulları, “Ürünlerin genetiğiyle kesinlikle oynamayıp, hiç hormon kullanmıyoruz. Streslerini atmaları için düzenli olarak müzik dinleterek yetiştirdiğimiz MİRACLE Domatesleri’ni tüm dünyada yüzde 100 doğal ürün konseptinde satacağız. Markalaşma çalışmalarına aralıksız devam edeceğiz. MİRACLE’ de ilk hedefimiz önümüzdeki yıl 100 dönüm sera kurmak. Daha sonra bunu 1000 dönüme çıkarmayı planlıyoruz.  10 yıl içinde on binlerce dönüm seraya ulaşarak MİRACLE’ı evrensel bir tarım markası haline dönüştüreceğiz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!