Domateste 7 lira tartışması

Güncelleme Tarihi:

Domateste 7 lira tartışması
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2013 15:17

Domates fiyatlarında yaşanan artış ve fiyatın 7 liraya kadar çıktığı iddiaları tartışma yarattı. Antalya Toptancı Hali Müdürü Uysal 'domates 7 lira falan değil' derken, Türkiye Sebze ve Meyve Komisyoncuları ve Tüccarları Federasyonu (TÜMESKOM) Başkanı Burhan Er dünkü iddiasını tekrarlayarak 'niye yalan söyleyeyim. Ben TÜMESKOM başkanıyım. Domates 5-7 lira aralığına kadar çıktı" diye konuştu.

Haberin Devamı

Artan hava sıcaklıkları ve tarla ürünlerinin piyasaya geç girmesi yüzünden tırmanışa geçen domates fiyatları yeni bir tartışmayı da beraberinde getirdi.  7 TL’ye domates Antalya Toptancı Hali Müdürü Uysal'ın dediği gibi basın yayın organlarının abartması mı, yoksa tezgahlarda 7 TL’ye satılan domates var mı?

Dün bu iddiayı dile getiren TÜMESKOM Başkanı Burhan Er ile bugün tekrar konuştuk. Fiyatların yükseldiğini söyleyen ve sözlerinin arkasında duran Er, "sera ürünlerinin tükenmesi, tarla ürünlerinin piyasaya az ve geç çıkmasından dolayı özellikle perakende sektöründe fiyatlar 5-7 TL aralığına kadar çıktı. Fiyatlardaki artış Ramazan ayıyla ilgisi yok. Fiyatların 10-15 gün içinde normal seviyelere düşmesi bekleniyor” dedi.

Er, "ben TÜMESKOM başkanıyım. İsterseniz fiyatları bütün üyelerimize de sorabilirsiniz. Niye yalan söyleyeyim" diye konuştu.

Haberin Devamı

Er ayrıca sadece domatesin değil,  soğan, biber çeşitleri ve marulda da fiyat artışları yaşanacağını iddia etti.

Er, basına uyansıyan domatesteki Tuta hastalığı ile ilgili olarak da domateslerde tuta diye bir hastalık olmadığını savundu.

"7 LİRA FALAN DEĞİL"

Domateste dün çıkan fiyat tartışmalarına ilişkin olarak bugün Anadolu Ajansı'na konuşan Antalya Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hali Şube Müdürü Rıza Uysal ise, "Domatesin kilogramı bazı basın yayın organlarının abarttığı gibi 7 lira falan değil. Domatesin kilogramı çeşidine göre 2,5 lira ile 3,5 lira arasında değişiyor" demişti.

Uysal, örtü altı üretimin sona ermesi ve havaların biraz sıcak gitmesi nedeniyle tarımsal üretimdeki düşüş sonucu sebze meyve fiyatlarının bir miktar yükseldiğini söyledi.
   
Meyve sebze fiyatlarında yaşanan fiyat artışının 10-15 güne kadar sona ereceğini belirten Uysal, "10-15 güne kadar yayla ürünleri gelmeye başlar, fiyatlarda normal düzeyine iner" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!