Doları sadece IMF ile düşer

Güncelleme Tarihi:

Doları sadece IMF ile düşer
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2010 15:47

Ata Yatırım Portföy Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Gerz, sadece IMF anlaşmasının gerçekleşmesi halinde doların düşeceğini söyledi.

Haberin Devamı

Dolar yükselir diyenlere özel fon

Dolar 7 ayın zirvesinde

Ata Yatırım tarafından hazırlanan 2010 yılı strateji raporu bugün düzenlenen bir toplantı ile açıklandı.

Ata Yatırım Genel Müdürü Bülent Altınel, mali açıdan krizlerle dolu çok çetin bir yılın geride kaldığını Türkiye'nin yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen bu krizlerle dolu yıldan avantajlı bir şekilde çıktığının altını çizdi.

"Avrupa ve dünyada bir çok ülkenin kredi notlarının düşürüldüğü bir ortamda Türkiye'nin kredi notlarının artırılması Türkiye'ye pozitif bakışın bir göstergesidir" diyen Altınel, Türkiye'nin krizden diğer ülkelere göre daha güçlü çıkmayı başardığını ve bunun da tüm dünya finans piyasaları tarafından kabul edildiğini söyledi. 

Hazırladıkları 2010 yılı strateji raporunda, Türkiye'nin geleceğe yönelik büyük avantajlar kazandığını ifade eden Altınel, "Nominal faizlerin tek haneye düşmesi, reel faizlerin makul seviyelere gelmesi, ülke notları birer birer azaltılırken, Türkiye’nin notunun arttırılması Türkiye adına olumlu mesajlar veren gelişmelerdir" dedi.

Haberin Devamı

DOLARI SADECE IMF DÜŞÜRÜR

Doların geldiği bu 1.50-1.60 seviyelerinin kalıcı ve bu koşullarda ideal seviyeler olduğunu belirten Ata Yatırım Portföy Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Gerz, “IMF ile anlaşma yapılıp dış kaynak sağlanmadan dolar geldiği 1.50-1.60 seviyelerinde sabitlenecektir” dedi.

Dolar fiyatlarının geçmişte yaşandığı gibi 1.10'lu seviyelere inmesinin pek mümkün olmadığını söyleyen Gerz, sadece IMF ile anlaşılması durumunda oradan gelecek dış kaynak sayesinde dolarda bir miktar gerilemeler olabileceğini belirtti. Ata Yatırım olarak dolarda yaşanabilecek bu gerilemelerin de 1,35-1,40 seviyelerine kadar olabileceğini öngördüklerini söyleyen Gerz, “Önümüzdeki dönemlerde olası yukarı yönlü hareketler ise geçmişte olduğu gibi sadece iyi bir satış fırsatı olabilir. O seviyelerde kalıcı olmayacaktır” şeklinde konuştu.

Ata Yatırım'ın 2010 stratejilerine göre yıl sonuEuro/dolar paritesi ise 1.35 seviyelerinde gerçekleşecek.

DÜŞÜK FAİZ HİSSE SENETLERİNİ CANLANDIRACAK

Haberin Devamı

Raporun sunumunda hisse senetleri piyasasına olan ilginin artmasını beklediklerini söyleyen söyleyen Ata Yatırım Araştırmadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nergis Kasabalı, mevcut faiz oranlarından daha fazla kazanç arayışına giren yatırımcıların hisse senetleri piyasasına yönelmesini beklediklerini söyledi.

Türkiye'de tahvil ve bono faizlerinin yüzde 8'lere kadar gerilediğini bu seviyelerde faiz oranlarıyla yaşamaya alışmak zorunda olduğumuzu söyleyen Kasabalı, alternatif kazanç olasılığı olan hisse senetleri piyasasında en olumlu etkinin ise bankacılık sektöründe yaşanacağını ama bu etkinin de ancak birkaç çeyrek sonra gerçekleşebileceğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!