Dolarda sert düşüş

Güncelleme Tarihi:

Dolarda sert düşüş
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2008 09:36

Dolar haftanın ikinci gününe hızlı bir düşüşle başladı ve 1.54 YTL'ye kadar indi. Borsa ise yükseldi.<1>Yeni

Haberin Devamı

BORSA: 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle sadece tek seans işlem yapılırken, endeks günü yüzde  2.3 artışla 24 bin 895 puandan noktaladı. Borsa yarın bayram nedeniyle tatil.

DOLAR: Öğle saatlerinde düne göre yüzde 4'ün üzerinde bir kayıpla 1.58 sınırına geriledi. Düşüş öğleden sonra da devam ederken kurlar 1.54 YTL'ye kadar geldi.

EURO/DOLAR: Euro daha kuvvetli görünüyor. Sabah parite 1.25'in üzerine çıkarken, öğle saatlerinde bu bölgenin hemen altında dengelendi.

DOLARDA HIZLI DÜŞÜŞ 

Asya borsalarındaki toparlanma ile birlikte dolar güne düşüşle başladı ve ilerleyen saatlerde düşüş hızlandı. 1.61'den güne başlayan dolar öğle saatlerinde 1.58 YTL'ye, sonrasında 1.54 YTL'ye kadar indi.

Dolar dün sabah 1.73 YTL'yi gördükten sonra gelen satışlarla 1.65 YTL'den kapanmıştı.

Haberin Devamı

Yabancı bankanın satışı bitti

Kurdaki hareketi değerlendiren ABank Bono Masası Müdürü Barbaros Özüyılmaz, ilginç bir noktaya dikkat çekti. İki haftadır yabancı bir bankanın Türkiye'deki pozisyonları kapattığını ve bu sürede kurun 1.50'den 1.70'e geldiğini belirten Özüyılmaz, bu satışların cuma akşamüstü itibariyle bittiğini söyledi. Özüyılmaz, "Ben gevşemeyi buna bağlıyorum, dolar talebi kesildi" dedi.

1.70 seviyesinin önemli bir nokta olduğunu kaydeden Özüyılmaz, "1.70'e bir daha gelirsek yeniden satışlar gelecektir" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!