Dolar yükselir diyenlere özel fon

Güncelleme Tarihi:

Dolar yükselir diyenlere özel fon
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2010 12:27

TSKB, doların yurtdışında değer kazanacağını öngörenler için yeni bir fon çıkardı.

Haberin Devamı

TSKB Hazine, Yatırım Bankacılığı ve Dış İlişkilerden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Şeniz Yarcan, bu yılın dolar yılı olacağını düşünenler için yeni 'Dolar Fonu' çıkarma kararı aldıklarını söyledi. Bu fonun ana para garantili olduğunun altını çizen Yarcan, şunları anlattı:

"Ekonomik krizle birlikte yatırımcıların anaparada önemli ölçüde kayba uğramaları, tüm dünyada anaparayı koruyan fonlara ilgiyi artırdı. Dolar Sepeti Fonu da, doların Euro, Japon Yeni, İngiliz Poundu, Kanada Doları, İsveç Kronası ve İsviçre Frankı'ndan oluşan sepete karşı değer kazanacağını düşünenlere yönelik."

Dolar Fonu'nun halka arzının 26 Şubat'ta tamamlanacağını anlatan Yarcan, minimum katılma payının 5 bin lira olduğunu ifade etti.

Yarcan, doların bir süredir yurtdışında değer kazandığını hatırlatarak, "Bu trendin beklentiler yönünde devam edeceğine inanan yatırımcıların fona ilgi göstermesini bekliyoruz" diye konuştu. Yarcan, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

"Dolar bir çok yatırımcı açısından tercih edilen yatırım aracı olmaya devam ediyor. Dolar getirilerinin düşük olması ve TL faizlerin eski cazibesinin kalmaması yatırımcıları yeni alternatif aramaya itiyor. Önümüzdeki dönemlerde ABD tarafından başlayabilecek muhtemel faiz artırımları ve toparlanma beklentileri ile bu değerlenme trendine inanan yatırımcılar için biz de bir alternatif yarattık."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!