Dolar kuru, Moody's kararı sonrası 3.82/TL seviyesinde

Güncelleme Tarihi:

Dolar kuru, Moodys kararı sonrası 3.82/TL seviyesinde
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2018 10:30

Dolar kuru, Moody's'in Türkiye'nin notunu indirmesinin ardından kademeli olarak yükselerek yeniden 3.82 TL seviyesinin üzerine çıktı. Euro kuru ise yeni tarihi rekorunu kırdı. Piyasalar, Avrupa Merkez Bankası'nın faiz kararını takip edecek.

Haberin Devamı

Dün Türkiye piyasalarının kapanış saatinde 3.7981 seviyesinde hareket eden dolar/TL, Moody's'in Türkiye'nin kredi notunu indirme kararının ardından kademeli olarak yükselerek yeniden 3.82 seviyesinin üzerine çıktı. Dolar kuru en yüksek 3.8214 TL seviyesini görürken, saat 12.32 itibarıyla 3.8161 seviyesinde bulunuyor. Dolar endeksi 89.88 ise seviyesinde bulunuyor.

EURO TARİHİ REKOR KIRDI
Euro kuru, bugün TSİ 15.45'te açıklanacak olan Avrupa Merkez Bankası faiz kararı öncesi 4.7392 seviyesini görerek tarihi rekor kırdı. Euro/TL şu dakikalarda 4.7312 seviyesinde bulunuyor. Euro/dolar paritesi ise 1.2402 seviyesinde...

"DOLARDA GÜÇLÜ BİR ETKİ BEKLEMİYORUM"

Gedik Portföy, Portföy Yönetim Müdürü Eral Karayazıcı, "Moody’s tarafından açıklanan sürpriz not indirimi ilk fiyatlamalarda çok sınırlı etki gösterdi. Dolar/TL karar öncesi 3,7950 ile işlem görürken sabah geçen ilk kotasyonlarda binde iki buçuk kadar bir artışla kurun 3,8050’ye yükseldiğini görüyoruz. TL’nin göreli iskontosunun kararın ilk etkisinin düşük kalmasında belirleyici olduğu görüşündeyim. Zaten yatırım yapılabilir kategoride değildik etkisi olmaz görüşünü fazla iyimser buluyorum" dedi.

Haberin Devamı

Asıl fiyatlamayı önümüzdeki hafta-aylarda tahvil cephesinde göreceğimizi belirten Karayazıcı, "Özünde kredi notu borç ödeme kabiliyetine yönelik bir değerlendirmedir. Dolara dönerek noktalayalım; kararın önümüzdeki haftalarda tek başına kur özelinde güçlü etkiler göstermesini beklemem. Ancak farklı negatif haberler ile birleşirse katalizör olma potansiyelini de göz ardı etmemekte yarar olduğunu düşünüyorum" şeklinde ekledi.

Piyasaların bugün takip edeceği veriler şöyle:
15.45 Avro Bölgesi, ECB faiz kararı
16.30 Avro bölgesi, ECB Başkanı Mario Draghi'nin basın toplantısı
16.30 ABD, haftalık işsizlik başvuruları

 

BAKMADAN GEÇME!