Dolar mayısa geri döndü

Güncelleme Tarihi:

Dolar mayısa geri döndü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2015 01:02

Türk Lirası dolar karşısında değer kazandı ve 26 Mayıs’tan beri ilk kez dolar 2.6280 liraya indi. Ancak AKP-MHP görüşmesinin ardından MHP’nin hükümette yer almayacağını açıklamasıyla Türk Lirası biraz gerileme yaşasa da dolar 2.63 TL seviyelerinden işlem gördü.

Haberin Devamı

YUNANİSTAN’da ağır koşullarda bile olsa anlaşmanın sağlanması içeride ise koalisyon görüşmelerinin sürmesi Türk Lirası’nın değerini arttırdı. Petrol fiyatlarındaki düşüşün de etkisiyle Türk Lirası dün gelişmekte olan para birimlerine karşı da ayrıştı ve dolar 2.63 liranın altına geriledi. Dolar 26 Mayıs’tan beri ilk kez bu değeri görmüş oldu.
Petrol fiyatlarındaki 56.34 dolara kadar düşüş Türkiye’nin dış ticaret, dolayısıyla da cari açığında olumlu etki yaratacağından Türk Lirası’na değer kazancı olarak yansıyor. Dün sabah 2.6474/2.6493 lira seviyesinden işlem gören dolar 2.6280 liraya kadar geriledi. Serbest piyasada dolar günü 2.6360 liradan kapatırken, bankalararası piyasada saat 18.00 itibariyle 2.6302 liradan işlem gördü.

GÖRÜŞMELER ETKİLİ OLDU

Haberin Devamı

ALB Forex Araştırma Uzmanı Enver Erkan son dönemde iç konjonktüre ilişkin haber akışının kısa vadede lirada ve Türk lirası cinsi varlıklarda iyimserlik yarattığını hatırlatarak “İlk tur koalisyon görüşmeleri, ön görüşme niteliğinde. Dolayısıyla özellikle bayramdan sonraki turlarda yapılacak açıklamalar biraz daha önemli olacak. AKP –MHP görüşmesi sonrasında oluşan durum itibarıyla, AKP– CHP arasındaki görüşmelerin önemi bir kademe daha arttı. Piyasalar büyük koalisyon veya erken seçim şeklinde beklenti oluşturabilir” dedi. İran anlaşmasının konjonktürel olarak olumlu bir gelişme olduğunu belirten Erkan “Ancak anlaşmanın petrol fiyatları üzerinde kalıcı bir etki bırakmamış olması itibarıyla, şu anda TL üzerindeki fiyatlamalara konu olduğunu söyleyemeyiz” diye konuştu.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!