Dolar kuru 5.39 TL seviyesinde işlem görüyor

Güncelleme Tarihi:

Dolar kuru 5.39 TL seviyesinde işlem görüyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2018 08:59

Dolar fiyatları şu dakikalarda 5.39 TL seviyesinde hareket ederken, Euro fiyatları ise 6.08 TL seviyesinde bulunuyor. Piyasalar, küresel gelişmeleri ve Fitch değerlendirmesini izleyecek.

Haberin Devamı

DOLAR kuru dün Türkiye piyasalarının kapanış saatinde 5.34 TL seviyesinde hareket ederken, haftanın son işlem gününe yatay seviyeden başladı. Dolar kuru gelişmekte olan ülke para birimleri genelinde gözlenen değer kaybıyla gün içerisinde en yüksek 5.4222 TL'yi görürken, saat 15.16 itibarıyla 5.3903 TL seviyesinde hareket etti. 6.1298 TL'ye kadar yükselen Euro kuru aynı dakikalarda 6.0888 TL seviyelerinde bulunuyor.

Analistler, teknik açıdan dolarda 5.38 TL ve 5.40 TL seviyelerinin direnç, 5.30 TL'nin önemli destek konumuna geldiğini kaydetti.

Doların dünyada en çok işlem gören 6 adet yerel para biriminin karşısındaki değerini gösteren dolar endeksi, yüzde 0.56 yükselişle 97.60 seviyesinde bulunurken; Euro/dolar paritesi 1.1286 seviyelerinde...

Haberin Devamı

10 yıllık gösterge tahvilin bileşik faizi yüzde 17.96 seviyesinde bulunurken, 2 yıllık gösterge tahvilin bileşik faizi yüzde 21.47 seviyesinde hareket ediyor.

GELİŞMEKTE OLAN ÜLKE PARA BİRİMLERİ BASKI ALTINDA
İntegral Yatırım Araştırma Uzmanı Seda Yalçınkaya Özer, Çin'de piyasa beklentisinin altında gelen sanayi üretim rakamları sonrası global piyasalarda hareketlilik yaşandığını, küresel piyasalardaki büyüme endişelerinin daha da yüksek seviyede hissedildiğini söyleyerek, "Euro Bölgesi'nde özel sektör PMI rakamlarının beklentinin altında zayıf gelmesi Euro'yu 1.13 seviyesinin altına sürüklerken, sterlinin Brexit gelişmelerinden zayıf kalmayı sürdürmesi dolar endeksini 97 seviyesi üzerinde güçlendirdi. Bu durum gelişmekte olan ülke para birimlerine baskı yaratıyor, TL de bu durumdan negatif etkileniyor" dedi.

FITCH'İN DEĞERLENDİRMESİ BEKLENİYOR
Fitch Ratings'in 13 Temmuz'da Türkiye'nin kredi notunu "BB "dan "BB" seviyesine indirdiğini, not görünümünü de "negatif" olarak belirlediğini anımsatan analistler, bugünkü değerlendirmeden herhangi bir not değişikliği beklenmediğini ifade etti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!