Dolar 3.56 seviyesini gördü

Güncelleme Tarihi:

Dolar 3.56 seviyesini gördü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2017 09:15

Dolar fiyatları, yeni haftaya 3.53 seviyesinden başlarken, ilerleyen saatlerde yükselişe geçerek en yüksek 3.5631 seviyesini gördü. Dolar kuru ve faizde küresel piyasalar, Almanya ile ilişkiler ve Erdoğan'ın Körfez gezisi takip ediliyor.

Haberin Devamı

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'in Türkiye'nin kredi notu ve görünümünde bir değişime gitmemesi sonrası dolar/TL haftaya Cuma günü kapanış seviyelerinden başlarken bankacılar kur ve faizde küresel piyasaların, Almanya ile yaşanan gerilimin ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Körfez Arap ülkelerine yapacağı gezinin takip edileceğini söyledi.

Bu sabah kur Cuma günü kapanış seviyelerine göre anlamlı bir değişim göstermeyerek güne 3.53 seviyesinde başladı. Dolar kuru sonrasında yükselişe geçerek en yüksek 3.5631 seviyesini görürken, saat 12.56 itibarıyla 3.5595 seviyesindeydi. Euro/TL ise en yüksek 4.1519 seviyesini görürken şu dakikalarda 4.1491 seviyesinde işlem gördü. Euro/dolar 1.1656 seviyesinde işlem görüyor.

Almanya ile yaşanan diplomatik gerginlik sonrası Perşembe günü 3.5440'a kadar yükselen dolar/TL, ECB açıklamalarının desteğiyle haftayı 3.53 civarında tamamlamıştı.

Haberin Devamı

KRİTİK GÖRÜŞMELER DEVAM EDİYOR
Erdoğan dün başladığı seyahatinde Suudi Arabistan, Kuveyt ve Katar'ı ziyaret ediyor. Türkiye ekonomisi açısından önemli bir finansman kaynağı olan bu ülkelere yapılacak ziyaret ile Körfez ülkeleri ile Katar arasındaki sorunlara Türkiye arabuluculuk yapmaya çalışıyor.
Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Mısır'ın aralarında bulunduğu Körfez ülkeleri "terör örgütlerini finanse ettiği gerekçesiyle" Katar ile diplomatik ilişkilerini keserek bu ülkeye bir dizi yaptırım uygulama kararı almıştı.

DOLAR ENDEKSİ 13 AYIN DİBİNDE
Dolar endeksi bugün euronun kazanımlarını artırmasına paralel olarak yaklaşık 13 ayın en düşük seviyesinde tutunmaya çalışırken, ABD siyasi çalkantı Başkanı Donald Trump'ın ekonomiyi destekleme politikaları ve vergi reformu vaadini hayata geçirebileceği beklentilerini zayıflatıyor.
ABD seçimlerinde Rusya'dan yardım aldığı iddiasıyla başlayan soruşturmalarla uğraşan Trump yönetimi, Beyaz Saray sözcüsü Sean Spicer'ın dikkatleri başkanın yakın çevresindeki çalkantıları dikkat çeken istifasının ardından yeni bir sözcü atadı.

Dolar endeksi, 93.823 ile Haziran 2016'dan bu yana en düşük seviyeyi gördükten sonra, bugün yatay seyrederek 93.854'de bulunuyor.
ABD'nin 10 yıllık Hazine tahvil getirileri ise Wall Street'teki gerilemeye paralel olarak canlanan güvenli liman talebinin etkisiyle Cuma günü üç haftanın en düşük seviyesini gördü.

Haberin Devamı

TAHVİL BONO PİYASASI
Tahvil bono piyasasında ise 10 yıllık gösterge tahvilde Cuma günü spot kapanışta ortalama bileşik faiz yüzde 10.51, valörde son işlemde yüzde 10.52 seviyesindeydi. Öte yandan iki yıllık gösterge tahvilde Cuma günü spot kapanışta ortalama bileşik faiz yüzde 11.41, valörde son işlem yüzde 11.40 oldu.

BAKMADAN GEÇME!