Dolar 2,77'nin üzerinde / Dolar ne kadar oldu?

Güncelleme Tarihi:

Dolar 2,77nin üzerinde / Dolar ne kadar oldu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2015 09:07

Yeni hükümetin kurulması sürecine ilişkin AKP ile CHP arasında devam eden ve görüşmelerin bir koalisyon hükümeti ile sonuçlanıp sonuçlanmayacağının bugün netlik kazanması beklenirken piyasalar bu kapsamda AKP Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 14.00'te başlayacak görüşmesini izleyecek.

Haberin Devamı

Hafta boyunca 2.7600-2.7955 bandında sert dalgalan dolar/TL bu sabah güne dün akşama göre anlamlı bir değişim göstermeyerek 2.7760/2.7770 seviyesinden başladı.

Sepet bazında TL aynı saatte 2.9337/2.9352, euro/TL ise 3.0914/3.0933 seviyesinden işlem gördü.

Doların büyük para birimleri karşısındaki hareketini takip eden dolar endeksi ise yüzde 0.2 yükselerek 96.420 seviyesine çıktı ve bir ayın en düşük seviyesi olan 95.926 seviyesinden uzaklaşmaya devam etti.

BUGÜN GÜNDEM AK PARTİ VE CHP TOPLANTISI
Piyasalar bugün AKP ve CHP genel başkanları arasındaki görüşme ardından açıklamalara odaklanacaklar. Bankacılar görüşmenin ardından AKP ile CHP'nin bir koalisyon kurup kurmayacaklarına ilişkin kesin bir sonuç açıklanmasını bekliyorlar.

AKP Sözcüsü Beşir Atalay ise partinin yaklaşık 5.5 saat süren Merkez Yürüme Kurulu toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, CHP ile AKP arasında bugün yapılacak nihai koalisyon müzakeresinden sonuç çıkmaması durumunda da partisinin bütün partilere kapısını ve kanallarını açık tutmaya devam edeceğini söyledi.

Hafta içinde görüşmelerin bir koalisyon hükümeti ile sonuçlanacağına ilişkin önce artan ardından siyasilerden gelen yorumlarla yeniden azalan umutlarla hafta boyunca kur her iki yönlü sert dalgalandı.

Haberin Devamı

"SİYASET VOLATİLİTEYİ ARTIRDI"
Bir bankanın döviz masası işlemcisi, "Piyasa siyaset nedeniyle volatilite arttı. Son yapılan açıklamalar bugün bir koalisyon hükümeti ihtimalini azalttığını düşünüyoruz ancak yine de bu yönde yapılacak bir açıklama piyasada ilk olarak satış baskısı ile karşılanacaktır. Ardından ise senaryoların MHP ile bir koalisyon ihtimaline mi erken seçime mi doğru gittiğine bakacağız" dedi ve ekledi:
"Erken seçimin netleşmesi ihtimalinde ise seçim sonuçlarının 7 Haziran'a göre değişim kaydedip kaydetmediğine bakılacak. Ancak şu kesin ki bu süreçte piyasalarda ciddi dalgalanmalar olacak ve TCMB üzerindeki piyasa kaynaklı baskı artacak."

ÇİN'DE KONTROLLÜ MÜDAHALE DEVAM EDİYOR
Küresel piyasalarda ise "kur savaşları" olarak tasvir edilen Çin'in kontrollü olarak para biriminde yarattığı değer kaybı takip ediliyor.

Çin yuanı, üst üste üçüncü gün düşerek yüzde 0.3 değer kaybının ardından dolar karşısında 6.4090 seviyesinden işlem görse de, dün gerilediği dört yılın en düşük seviyesi olan 6.4510'un üzerinde kalmaya devam etti. Çin merkez bankası sağlam ekonomik temeller ele alındığında yuanın daha fazla düşmesi için herhangi bir neden olmadığını belirtti.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!