Dolar 2.25 TL Bakan: Sorun yok

Güncelleme Tarihi:

Dolar 2.25 TL Bakan: Sorun yok
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2014 01:31

Dolar dün güne 2.2515 lira tarihi zirveyi test ederek başlayan dolar kurunu Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci “Ekonomi için tehlikesi yok, risk yok” diye değerlendirdi. Dolar güne başladığı zirveden sonra 2.23 seviyelerine inmişken Bakan Zeybekci’nin açıklamalarının ardından yine 2.24’e çıktı.

Haberin Devamı

Euro da 3.0465 TL ile yeni zivresine ulaşırken döviz sepeti de 2,6494 TL ile tarihi rekorunu yeniledi. Dolar günü 2,2430 TL’den Euro ise 3,04 TL’den kapadı. Kur cephesinde gelen rekorların ardından gösterge tahvil faizi de yüzde 10,04’ten yüzde 10,16’ya kadar çıktı.Borsa İstanbul ise yüzde 1,35’lik düşüşle başladığı günü yüzde 0,20 kazançla ile 65 bin 763 puandan tamamladı. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Zeybekci ayrıca Merkez Bankası’nın bugünkü Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında faiz artırımına gitmemesi gerektiğini düşündüğünü söyleyerek “Nasıl ki kurun bu şekilde hareketlenmesinin ekonomi için herhangi bir tehlikesini, riskini görmüyorsam; merkez bankamızın da faizle ilgili bir artırıma gitmemesi gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Haberin Devamı

“Faiz artırımı sonuçlanmış bir adım olur, bunun da ekonomimize kalıcı bir faturası olur. Kur ekonomimize kalıcı bir fatura yaratmıyor, dalgalanma yaşıyor, bunun faturasını ekonomistler yıl sonunda hesaplıyor, bugün bir hesap çıkarmak varsayımlar üzerine olur” diyen Zeybekci Türkiye’de istikrar sağlam olduğu sürece TL’nin değer kaybının yabancı yatırımı teşvik edeceğini, ekonomiyi pozitif etkileyeceğini kaydetti. Zeybekci, “Kurun 2.20 olması 2.25 olması 2.30 olması süreci yıla yayıldığında ben dış ticaretimiz anlamında tehlikeli görmüyorum hatta bir nebze sağlıklı ve olumlu görüyorum” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!