Dolar 1.29 YTL’ye indi, borsa çıktı

Güncelleme Tarihi:

Dolar 1.29 YTL’ye indi, borsa çıktı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2007 00:00

Geçen hafta ABD çekirdek enflasyonu ile iyimser bir hava yakalayan piyasalar, bu haftaya 2007’nin ilk çeyrek büyüme rakamlarının beklenenden olumlu çıkması ve yurtdışı piyasaların etkisi ile olumlu başladı.

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) dün yüzde 1.3 prim yaparken, dolar 1.29 YTL’ye geriledi.

DIŞ PİYASA DESTEĞİ:

Para ve sermaye piyasaları haftaya olumlu bir seyirle başlangıç yaptı. Geçen hafta ABD enflasyon rakamının beklentilerden iyi çıkması ve konut satışlarındaki satışların faiz oranlarını kontrolde tutacak zayıflıkta seyretmesi, uluslararası piyasalarda carry trade işlemlerini yeniden hareketlendirmeye yetti. Yurtdışında tedirginliğin azalmasında, ABD 10 yıllık tahvil getirilerinin yüzde 5 seviyesine gerilemesi de, global piyasalardaki olumlu havayı destekleyen en önemli unsur oldu.

BÜYÜME ETKİSİ:

Yurtdışı piyasalarda hafta başındaki iyimserlik, içeride de yaklaşan seçime ilişkin hükümet senaryolarının etkisi ile arttı. Büyümenin de ilk çeyrekte beklenenin üzerinde gelmesi piyasalara olumlu yansıdı. Borsa yüzde 1.35 arttı ve günü 47 bin 731 puandan kapattı. Yabancı satışlarının yoğun olduğu dövizde ise dolar, bankalar arasında valörlüde 1.2985 YTL seviyelerine inen dolar, serbest piyasada günü 1.3020 YTL’den tamamladı. Euro da dışarıda 1.3600 doların da üzerine çıktı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!