Dolandırıcılıkta yeni yöntem: “Dolandırılıyorsunuz; şifrenizi ekrana tuşlayın”

Güncelleme Tarihi:

Dolandırıcılıkta yeni yöntem: “Dolandırılıyorsunuz; şifrenizi ekrana tuşlayın”
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2016 09:51

Dolandırıcılardan akıl almaz yöntem.. Bankadan aradıklarını söyleyen dolandırıcılar vatandaşa parasının çekilmeye çalışıldığını, isterse durdurabileceklerini söylüyorlar. Vatandaşa şifresini söylemek zorunda olmadığını ekrana tuşlamasının yeterli olduğunu söyleyen dolandırıcılar, bu sayede güven de kazandı. Keşfettikleri bu yeni yöntem sayesinde ekrana yazılan şifreyi kopyalamayı başaran dolandırıcıların peşine düşen polis şimdi ekrana yazılan şifrenin hangi programla karşı taraftan görüldüğünü araştırıyor.

Haberin Devamı

Binlerce kişinin canını yakan telefon dolandırıcıları yöntemleri açığa çıktıkça yeni yollara başvuruyor. Polisin uyarılarına rağmen insanların zayıf anlarından

Dolandırıcılıkta yeni yöntem: “Dolandırılıyorsunuz; şifrenizi ekrana tuşlayın”

ve gündemdeki olaylardan faydalanan dolandırıcılar bu kez yurtdışında yaşanan siber saldırıları kullandı. 

“PARANIZI RUSYA’DAN ÇEKMEYE ÇALIŞIYORLAR”

Önceki hafta Makine Mühendisi K.H.Ş’yi arayan dolandırıcılar bankadan aradıklarını söyledi. K.H.Ş’nin parasının olduğu hesaptan 20 Bin TL çekilmeye çalışıldığını söyleyen dolandırıcılar K.H.Ş’nin buna onay verip vermediğini sordu. İşlemi onaylamak istemediğini söyleyen K.H.Ş’ye dolandırıcılar bu kez, paranın Rusya’dan çekilmeye çalışıldığını, Rusya’da siber saldırı olduğunu ve bu tür olaylarla çok sık karşılaştıklarını söylediler.  

Haberin Devamı

K.H.Ş işlemi iptal ettirmek istediğini söyledi.

EKRANA YAZILAN ŞİFREYİ KOPYALADILAR

Dolandırıcılar bu kez “kart şifrenizi bize söylemeyin telefonunuzun ekranına girin” dedi. Şifresini ekrana tuşlayan ancak durumdan şüphelenen K.H.Ş, başka bir telefondan gerçek bankayı aradı. Gerçek bankada çalışanlar K.H.Ş’ye dolandırıldığını hemen telefonu kapatmasını söylediler. K.H.Ş telefonunu kapattı ancak, dolandırıcılar kurdukları yeni bir uygulama sayesinde K.H.Ş’nin telefonun ekranına yazdığı şifreyi kopyalayarak paranın transferini gerçekleştirdiler. 

PARASINI KURTARDI

24 Bin TL’nin hesabından çekildiği belirlenince banka hemen Merkez Bankası ile iletişime geçerek EFT işlemini iptal ettirdi. Makine Mühendisi K.H.Ş parasını son anda kurtardı ve savcılığa giderek dolandırıcılardan şikayetçi oldu.

Polis şimdi dolandırıcıların ekrana yazılan şifreyi nasıl öğrendiklerini araştırıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!