Dokunmatik liderlik

Güncelleme Tarihi:

Dokunmatik liderlik
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2014 01:06

Alman Mercedes, lüks otomobil satışlarında lider olmak için ‘Apple’ stratejisini uygulamaya koydu. En çok satan modeli C Serisi’ne iPhone ve iPad gibi dokunmatik kumanda koyan Alman firma, satış noktalarını da Apple mağazaları gibi kullanmaya başladı.

Haberin Devamı

ALMAN otomotiv devi Mercedes, dünyada lüks otomobil satışlarında liderlik için ‘Apple’ stratejisini devreye soktu. En çok satan modeli C Serisi’nin Detroit’te tanıtılan yeni jenerasyonuna bu işin mimarı ve dünyada çığır açan iPhone ve iPad benzeri dokunmatik kumanda (touch pad) koyan Mercedes, ayrıca satış noktalarına Apple mağazalarında olduğu gibi akıllı ve genç satıcılar alıp efektif alanlar yaratmaya başladı. Mercedes-Benz CEO’su Dieter Zetsche, özellikle ABD’deki satış noktalarının aynı Apple mağazalarına benzediğini, hem bu sayede hem de yeni küçük modelleriyle müşterilerinin yaş ortalamasının 10 yaş düştüğünü dile getirdi.

AMERİKA’DA ÜRETİLECEK

Mercedes, Türkiye’de ve dünyada satış rekorları kıran C-Serisi’nin yeni neslini Detroit’te dünyaya tanıttı. Tanıtımının Amerika’da yapılmasının iki önemli sebebi bulunuyordu. Birincisi yeniden büyüyen Amerika, Mercedes’in en büyük pazarı. Satılan her lüks otomobilden biri Mercedes. Mercedes, sürpriz şekilde yeni C Serisi’nin Amerika’da üreteceğini açıkladı. Sürpriz çünkü Alman marka bugüne kadar Amerika’da sadece SUV üretiyordu. Yeni C Serisi’ni tasarım ve performanstan öte rakiplerine göre teknolojik olarak en üste konumlandırmış. Yeni nesil C-Serisi’nde önemli bir yenilik aracın orta konsolünde yer alan “dokunmatik kumanda” (touch pad). Bu bölüm, akıllı telefonlarda olduğu gibi parmak hareketleriyle tüm ana ünitelerin pratik şekilde kullanılmasını ve çalışmasını sağlıyor. Aynı zamanda bu bölümde harfler, rakamlar ve özel karakterler herhangi bir dilde el yazısıyla girildiğinde dahi eksiksiz olarak algılanabiliyor.

Haberin Devamı

TOYOTA, GELECEĞİN SPOR MODELİNİ TANITTI

TOYOTA spor otomobille geri dönüyor. Japon marka GT86’dan sonra fuarda FT-1 konseptinin sır perdesini kaldırdı. Sıra dışı çizgilere sahip araç, önümüzdeki dönemde Toyota’nın kült modelleri 2000 GT, MR2 ve Supra’nın yerini alacak.

60 YILLIK EFSANE ARTIK DAHA HIZLI

GENERAL Motors (GM), efsane modeli Corvette’in 7’nci jenerasyonunu tanıttı. 450 beygir güç üreten 6.2 litrelik motora sahip Corvette Stingray, 4 saniyeden kısa sürede 100 km/s hıza ulaşabiliyor. 7 ileri şanzımanla donatılan otomobil bu performasıyla 911 Carrera ve Audi R8’i solluyor. Eskisine göre önemli ölçüde hafiflemesi, Corvette Stingray’in daha hızlı olmasını sağlamış.

Haberin Devamı

YENİ XC90’NIN İLK İPUÇLARI

VOLVO, merakla beklenen SUV modeli XC90’nın ilk ipuçlarını Detroit’te verdi. Araç, 2015 yılında yollara çıkacak. Konseptte ilk bakışta farlar, ön panjur ve sportif hatlar dikkati çekiyor. XC90, ekim ayında kapılarını açacak Paris Otomobil Fuarı’nda görücüye çıkacak.

BMW’NİN YENİ 2 NUMARASI

Alman BMW, 1 Serisi’nin coupe versiyonu 2 Serisi’nin dünya tanıtımını ABD’de yaptı. İki kapılı sportif model, 2014’te Avrupa ile aynı anda Türkiye’de satışa sunulacak. 2 Serisi’nde vergi avantajlı 1.6 litre hacimli benzinli motor yer alacak.

2 KİŞİLİK EN SPOR KORELİ

GÜNEY Koreli Kia, Detroit’te büyük bir sürprize imza atarak, geleceğin spor otomobillerinin çizgilerini taşıyan konsepti GT4 Stinger’ı tanıttı. İki kişilik spor otomobil, markanın geleceğini yansıtıyor. Konsept GT4 Stinger’da 315 beygir gücünde 2.0 litrelik benzinli motor bulunuyor.

Haberin Devamı

AUDİ’NİN EN KÜÇÜK SUV’U

AUDI, ‘Q’ isimli SUV model serisinin en yeni üyesini Detroit Motor Show’da sergiledi. Konsept Q1, Q3’ten daha küçük boyutlara sahip. Audi, tüm dünyada sürekli büyüyen kompakt crossover segmentinde Q1 ile daha iddialı olmayı planlıyor. Q1, 2016 yılında yollara çıkacak. Mini SUV’un rakibi Mercedes GLA olacak.

ÜST SINIF TEKNOLOJİ

YENİ Mercedes C Serisi, E ve S Serisi’nin teknolojilerini de bünyesine almış. Destek sistemleri en son radar, kamera ve sensör teknolojilerine dayanıyor ve yakın sürüş, yorgunluk, karanlık gibi kaza nedenlerine sebep olan öğeleri hedef alıyor. Destek sistemleri tehlikeli durumlarda sürücüye müdahale de edebiliyor. Bunlar, konsantrasyon kaybı uyarıcısı, çarpışma önleme, takip edilen araç ile aradaki mesafeyi koruyan, trafik sıkıştığında otomatik dur-kalk yapmasını sağlayan Distronic Plus, olası kazayı algılayan ve yolcuları kazayı en hafif atlatmaya hazırlayan Pre-Safe, Aktif Şerit Takip Yardımcısı, otomatik park ve 360 derece kamera.

Haberin Devamı

125 BİN TL’DEN BAŞLAYAN FİYATLAR

AĞIRLIĞI 100 kilogram azaltılarak hafiflik sıralamasında segmentinin lideri konumunda bulunan yeni C-Serisi, güçlü ve verimli benzinli ve dizel motorları ile bir önceki versiyonuna kıyasla yüzde 20’ye varan bir yakıt tasarrufu sağlıyor. Yeni Mercedes-Benz C-Serisi Nisan ayından itibaren Türkiye’de pazara 1.6 litre hacminde, 156 PS gücündeki benzinli motoru ve 7G-TRONIC otomatik şanzımanlı C 180 versiyonu ile sunulacak. C 180’in yanı sıra 2,1 litre hacminde 170 PS gücünde dizel motora sahip C 220 BlueTEC ve 2,0 litre hacminde 184 PS gücünde benzinli motora sahip C 200 versiyonları sipariş üzerine sunulabilecek. 125.000 TL’den başlayan fiyatlarla Türkiye’de satılacak araçtan bu yıl 4 bin 500 adet satılması hedefleniyor. İlk 3 ayda mevcut C Serisi ile 2014’te satışların geçtiğimiz yıl ulaşılan 4 bin 915 adedi geride bırakması bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!