Doktor kongreleri gemilere taşınıyor

Güncelleme Tarihi:

Doktor kongreleri gemilere taşınıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2010 00:00

Dünyada toplam değeri 200 milyar doları bulan kongre turizmi, otellerden cruise gemilere taşınıyor.

28 yıldır özellikle tıp alanında düzenlenen kongrelere ev sahipliği yapan CME firması, Türkiye’de de faaliyet göstermeye başladı. Gemilerde bir yılda düzenlenen 60 kongreye Türkiye’den de tıp alanından katılımcı çekmeye çalışan CME’nin Türkiye, Ortadoğu ve Türki Cumhuriyetler Temsilcisi Ozan Karacalı, tıp, eczacılık ve diş hekimliğinin bütün branşlarında kongreler düzenlendiğini belirterek, “İlk etapta 500 kişi hedefliyoruz. Gemide kongre ile kongreleri otellerin dışına çıkarıp, bilimsel eğitim ve tatil fırsatını bir arada sunuyoruz” dedi.
Kongreler kredilendiliyor
Ozan Karacalı, gemide kongre sistemi hakkında şu bilgileri verdi: “Gelişen yeni teknolojilerle birlikte doktorlar, eczacılar ve dişçiler bilgilerini tazelemeye ihtiyaç duyuyor. ABD’de ve Avrupa ülkelerinde mezun olduktan sonra belli periyotlarda değerlendirme ve sınavlardan geçiliyor. Burada başarılı olamayan doktorun lisansı askıya alınabiliyor. Ulusal tabip birlikleri tarafından kredilendirilen toplantılara katılarak kendilerine şart koşulan kredi miktarlarına ulaşabiliyorlar. Bu toplantılar bilimsel değerlerine, süreleri ve farklı konular göz önüne alınarak değerlendiriliyor. Yeterli sayıda krediye ulaşanlar sınava girmeye hak kazanıyor. Uyguladığımız sistemin tek farkı, bu kongrelerin gemide yapılıyor vr fiyat avantajı sağlıyor olması.”
500 kişi hedefleniyor
Türkiye’de bu tür kredilendirme ve sınav sistemi olmamasına rağmen, AB kriterleri çerçevesinde Türk doktorlarının da bu kurslara ilgi göstermeye başladığını ifade eden Karacalı, şunları söyledi: “Yurtdışındaki mezuniyet sonrası kurslara katılmak isteyen doktorlar için önemli bir alternatif sunuyoruz. AB’ye üye olursak bu tür sınavlar Türk doktorların da karşısına çıkacak. Türkiye’nin dışında Yunanistan, İran ve Birleşik Arap Emirlikleri’nden de çok fazla katılımcı çekeceğimizi düşünüyoruz. İlk yıl sonunda yaklaşık 500 kişi hedefliyoruz. CME’nin düzenlediği kongrelere ise yılda 10 bin kişi katılıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!