Doğuş’u yeniden yapılandırdık GE’yle yeni fırsatlara bakarız

Güncelleme Tarihi:

Doğuş’u yeniden yapılandırdık GE’yle yeni fırsatlara bakarız
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2006 00:00

Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, "2001’den itibaren öncelikle şirket portföyümüzü yeniden yapılandırmaya odaklandık. Beraberinde hep daha fazla profesyonelleşmeyi de öngördük. Perakendeden çıktık, GE’yle Garanti Bankası’nda ortak olduk. 2006 başı itibariyle de profesyonelleşme, kurumsallaşma yolunda daha ileri adım attık" dedi.

DOĞUŞ Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, 2001 yılından buyana belirledikleri plan çerçevesinde öngördükleri "yönetimde profesyonel ağırlığı"nı 2006 başı itibariyle gerçekleştirdiklerini söyledi. Şahenk, "Profesyonelliği başından beri destekliyorduk. Holdingte yaptığımız yeni organizasyonla birlikte kurumsallaşma yolunda daha ileri adım atmış olduk" dedi. Şahenk, Garanti Bankası’ndaki yeni ortakları General Elektric’le (GE) birlikte Türkiye’de yeni fırsatlara odaklanacaklarını söyledi.

YENİDEN YAPILANMA: Ferit Şahenk, babası Ayhan Şahenk’in ölümü ve 2001 krizi sonrasındaki gelişmeler çerçevesinde Doğuş Grubu’nda yeniden yapılandırma adımları attıklarını belirterek, şöyle konuştu: "Önce portföyümüzü yeniden yapılandırmaya odaklandık. Önceliklerimizi belirledik. Bankalarımızı birleştirdik. Perakendeyi toparladık. Bunları yaparken aile şirketi yapısından daha profesyonel bir oluşuma geçiş için de düğmeye bastık. Ardından perakende sektöründen çıktık. Ana işlerimizden finansta Garanti Bankası’nda General Electric (GE) gibi bir dünya deviyle çok güzel bir ortaklık gerçekleştirdik. Sonunda profesyonelleşme, kurumsallaşma yolunda bir büyük adım daha attık. 2006 başı itibariyle holding bünyesinde grup başkanlıkları oluşturduk. Zaten birlikte çalıştığımız arkadaşlarımızı bu grupların başına getirdik. Bir de holdinge CEO atadık."

DIŞA DÖNÜK OLACAĞIM: Şahenk, büyük ölçüde kendisinin yürüttüğü Finans Grubu Başkanlığını bundan böyle aynı zamanda Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili olan Süleyman Sözen’in yürüteceğini vurguladı. Şahenk, yeni yapıyla aile şirketi görüntüsünden iyiden iyiye sıyrılacaklarını ifade ederek, "Ben artık günlük işlerden sıyrılıp dışa dönük işlere odaklanacağım. Holdingimizi geleceğe hazırlayacak vizyonun oluşumunda katkılar yapacağım. Aramıza yeni katılacak, geleceğimizi oluşturacak gençlerle iç içe olacağım. GE ve Volkswagen’deki işbirliklerimiz konusunda bu kuruluşların yönetimleriyle daha iç içe çalışma fırsatı yakalayacağım" dedi.

GE BİZE GÜVENİYOR: Şahenk, "GE ile gerek Türkiye’de, gerekse bölgede yeni işbirlikleri gündeme gelecek mi?" sorusunu şöyle yanıtladı: "GE ile CNBC ile başlayan bir işbirliğimiz vardı. Garanti Bankası’nda yaptığımız ortaklık, bu işbirliğini çok daha önemli ve ileri noktalara taşıdı. GE öncelikle Türkiye’ye, Türkiye’nin geleceğine inanıyor. Bize de çok güveniyor. Türkiye’de büyük potansiyel var. Gerek bizim, gerekse GE’nin Türkiye’de büyüme planlarımız çerçevesinde öncelikle finansa odaklanacağız. Başka konularda da birlikte fırsatları değerlendireceğiz."

Volkswagen er geç Türkiye’yi anlayacak

DOĞUŞ Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, "Volkswagen’i Türkiye’de yatırıma ikna etme hayalinizin gerçekleşmesi olasılığını nasıl görüyorsunuz?" sorusu üzerine şunları söyledi: "Avrupa’nın ve Almanya’nın sorunları var. Volswagen’in de kendi içinde sorunları söz konusu. Bir yandan dolar-Euro paritesindeki değişimin etkileri, dünyada otomotiv sektöründe yaşanan daralma, derken dünyada otomotivde atıl kapasite söz konusu. Yani, Volkswagen’in önceliği bu konular. Şurası bir gerçek ki, Türkiye artık dünya otomotiv sektöründe önemli merkez konumuna geliyor. Volkswagen’in er geç Türkiye’yi bu anlamda anlayacağına inanıyorum."

Garanti’de ’keşke bekleseydik’ gibi bir düşüncemiz yok

DOĞUŞ Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, "Şimdilerde oluşan rakamlar Türk bankalarının değerinin yükseldiğini gösteriyor. Bunu görünce, Garanti için biraz daha bekleseydik, daha yüksek kaynak sağlardık diye düşündüğünüz oluyor mu?" sorusunu şöyle yanıtladı: "Keşke diye düşünmek yok. Türkiye’de bankaların değeri elbette yükseliyor, yükselecek. Çünkü pazarda büyüme fırsatları var. Ancak, biz uzun vadeli planlarımız çerçevesinde GE’yle ortaklık yaptık. Bu ortaklıkta tek başına fiyat belirleyici değildi. Ortaklıktan memnunuz."

Park Hyatt yapılıyor iki marina daha geliyor

DOĞUŞ Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, İstanbul’daki Maçka Palas’ın yerine planladıkları Park Hyatt Oteli’nin yapımının sürdüğünü ifade ederek, "Hyatt Grubu’nun Park Hyatt’ı İstanbul’a getirmesi çok önemli bir adım olacak" dedi. Şahenk, Didim ve Dalaman’da birer marina yapmayı planladıklarını vurguladı.

Eski SPK Başkanı Mengütürk Doğuş Holding yönetiminde

DOĞUŞ Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, eski Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Muhsin Mengütürk’ün de yeni yapılanma çerçevesinde holding yönetimine girdiğini söyledi. Şahenk, "Muhsin Bey 3 aydır danışman olarak bizimle birlikteydi. Şimdi Doğuş Holding Yönetim Kurulu Üyesi oldu" dedi.

5 sektör 5 başkan

DOĞUŞ Holding’deki yeni yapılanmayla birlikte yönetim kurulundaki görevlendirmeler şöyle oluştu:

Ferit Şahenk: Başkan

Süleyman Sözen: Başkan Vekili ve Finans Grubu Başkanı

Yücel Çelik: Üye

Gönül Talu: Üye ve İnşaat Grubu Başkanı

Şadan Gürtaş: Üye

Erman Yerdelen: Üye ve Medya Grubu Başkanı

Sadi Göğdün: Üye

Aclan Acar: Üye ve Otomotiv Grubu Başkanı

Ahmet Kurutluoğlu: Üye ve Hukuktan Sorumlu Başkan

Muhsin Mengütürk: Üye

Yücel Arat: Üye

Doğan Günay: Üye ve Turizm Grubu Başkanı

Hüsnü Akhan: Üye ve Holding Genel Müdürü (CEO)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!