Doğuş internetten çekildi

Güncelleme Tarihi:

Doğuş internetten çekildi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2001 01:52

Doğuş Grubu bireysel internet erişim hizmetleri pazarından çekilerek Grubun portalı İxir'in, mevcut abonelerini ve altyapı operasyonunu Superonline'a devretti.

Böylece, internet sektöründe Superonline ve E-kolay olmak üzere iki büyük şirket kaldı. İxir Genel Müdürü Cenk Serdar ve Superonline Genel Müdürü Savaş Ünsal 2 ay içerisinde İxir'in Superonline'a geçiş işlemlerininin tamamlanacağını duyurdular.

Cenk Serdar, İxir markasının Doğuş Grubu'nda kalacağını ancak markanının devam ettirilmesine ilişkin herhangi bir somut proje bulunmadığını söyledi. Serdar, sektörde krizler, durgunluk, çok fazla oyuncu bulunması, yoğun rekabet, müşterilerin alım gücünün düşmesi gibi faktörlerle, yatırımların karşılığının alınamama tablosu ile karşı karşıya kalındığını anlattı. Doğuş Grubu olarak bir değerlendirme yaptıklarını ve bu çerçevede bireysel internet sektöründen çekilme kararı alındığını dile getiren Serdar, sahip oldukları yaklaşık 100 bin aboneye aynı şekilde hizmet sunulmaya devam edilmesi için, Superonline ile anlaşmaya vardıklarını bildirdi.

Superonline Genel Müdürü Savaş Ünsal da, Doğuş Grubu'nun bu kararının Türkiye internet sektöründe örnek olacak bir nitelik taşıdığını vurguladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!