Doğuş Grubu’ndan Ara Güler Müzesi

Güncelleme Tarihi:

Doğuş Grubu’ndan Ara Güler Müzesi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2016 17:06

DOĞUŞ Grubu, fotoğraf sanatının duayenlerinden Ara Güler ile bir işbirliği anlaşmasına imza attı. Doğuş Grubu desteğiyle kurulacak Türkiye’nin ilk ‘uluslararası’ niteliğe sahip fotoğraf müzesinde, Ara Güler’in sanatını, sanatçı kimliğini ve sanat hayatını yansıtan tüm eserleri ve birikimleri sergilenecek.

Haberin Devamı

Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk’in ve Doğuş Grubu CEO’su Hüsnü Akhan’ın da katıldığı imza töreniyle projeye start verildi. Ferit Şahenk, kurulacak Müze ile Ara Güler’in tüm eserlerini koruma altına alarak sanatını gelecek nesillerle buluşturmayı hedeflediklerini söyledi. Şahenk, şöyle konuştu: “Ara Güler’in hak ettiği değerin gerek ülkemizde gerek yurtdışında daha da geniş kitlelerce anlaşılması, tanınmasını ve nesilden nesile aktarılmasını sağlamak üzere bir dizi faaliyet yürüteceğiz. Ara Güler’in doğduğu, büyüdüğü ve bir dönem çalışma alanı olarak kullandığı Beyoğlu’ndaki bina Türkiye’de uluslararası niteliğe sahip ilk fotoğraf müzesine dönüştürülecek ve Türkiye’nin en önemli sanat çekim alanlarından biri haline gelecek.”

UZMANLARDAN DESTEK
Doğuş Grubu’nun projeye desteğine ilişkin de bilgiler paylaşan Şahenk, “Müzenin kuruluş aşamasında Türkiye’den ve dünyadan konunun uzmanı önde gelen danışmanlardan destek alacağız, müzenin yönetimini ise uluslararası alanda yeri olan bir küratör ve sanat ekibi üstlenecek. Müze’de Ara Güler’in kişisel kitapları, notları, hatıra eşyaları, ödülleri, afişleri, maskları, eşyaları, koleksiyonları sergilenecek. Önümüzdeki dönemde de sanata ve sanatçıya verdiğimiz desteği sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

Doğuş Grubu, uzun yıllardır Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası, D-Marin Uluslararası Klasik Müzik Festivali, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Ana Sponsorluğu ve Sanata Bi Yer gibi proje ve platformlarla Türkiye’de kültür ve sanat alanında sosyal sorumluk projelerine de imza atıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!