Doğuş Grubu beş marina yapacak

Güncelleme Tarihi:

Doğuş Grubu beş marina yapacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 1998 00:00

Haberin Devamı

DOĞUŞ Grubu, Antalya, Bodrum, Turgut Reis, Didim ve Dalaman'da, toplam 2 bin 600 yat kapasiteli 5 marina yapacak. Yap-İşlet-Devret modeli ile yapılacak marinalardan Bodrum Yat Limanı 500, Turgut Reis Yat Limanı 400, Didim Yat Limanı 400, Dalaman Yat Limanı 650 ve Antalya Yat Limanı da 650 yat kapasiteli olacak.

Doğuş Grubu yetkilileri, Ege ve Akdeniz sahililerinde yapılacak 5 marinanın inşaatına gelecek 5-6 ay içinde başlanacağını belirterek, Çevre Etkileşim Değerleri (ÇED) raporlarının hazırlanarak, kara ve deniz sondaj çalışmalarının yapılacağını bildirdiler.

BİRİ 15 MİLYON DOLAR

Yat limanlarının her birinin kapasite durumuna göre yaklaşık 10-15 milyon dolara malolacağı kaydedildi.

Antalya, Bodrum, Turgut Reis, Didim ve Bodrum yat limanlarının inşaatlarının iki yıl gibi kısa bir sürede tamamlanarak Türk turizminin hizmetine sunulacağını bildiren yetkililer, yeni yapılacak yat limanlarının yöreye gelen yat sayısını önemli ölçüde artıracağını söylediler. Türkiye'de yat turizminin gelişmesi için bu tür marinalara ihtiyaç bulunduğunu hatırlatan yetkililer, dünyada eşine az rastlanan Akdeniz ve Ege kıyılarındaki doğal koyları görmeye gelen yabancı yatçıların, konaklama yerleri olmadığı için başka ülkelerin marinalarına gittiğine dikkat çektiler.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!