Doğu’ya bedava Internet

Güncelleme Tarihi:

Doğu’ya bedava Internet
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 1998 00:00

Haberin Devamı

Posta İşletmesi Genel Müdürü Nuri Alagöz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki 20 ilde ücretsiz Internet hizmeti vereceklerini açıkladı. Alagöz, ‘‘İl merkezlerindeki posta müdürlüklerinin bir odasını Internet odası yapıyoruz. Buradan o ildeki öğrenciler yararlanacak ve ücretsiz olacak’’ dedi.

Posta İşletmesi Genel Müdürlüğü, Doğu ve Güneydoğu'daki 20 ilde bedava Internet hizmeti vermeye hazırlanıyor. Konunun önümüzdeki günlerde Ulaştırma Bakanı Necdet Menzir tarafından düzenlenecek bir basın toplantısı ile açıklanacağını söyleyen Posta İşletmesi Genel Müdürü Nuri Alagöz, Doğu ve Güneydoğu'daki öğrencilerin batı illerindeki öğrencilerden bir çok konuda geri kaldıklarını hatırlatarak, ‘‘İşte bu eşitsizliği bir ölçüde de gidermek için, Doğu ve Güneydoğu'daki öğrenccilere bedava Internet hizmeti vermeyi hedefledik’’ dedi.

INTERNET ODALARI

Doğu ve Güneydoğu'daki 20 ilde Internet hizmeti verilmesi ile ilgili tüm hazırlıklarının tamamlandığını belirten Genel Müdür Alagöz, ‘‘İl merkezlerindeki posta müdürlüklerinin birer odasını Internet odasına çevireceğiz. Buradan öğrenciler bedava yararlanabilecekler. Konuyla ilgili de küçük broşürler hazırladık. Kurban Bayramı'ndan sonra bu broşürleri Doğu ve Güneydoğu'daki üniversitelerin rektörlüklerine göndereceğiz. Ve onlarda, öğrencileri bilgilendirecekler' dedi. Internet hizmeti ile ilgili 20 ilde görev alacak teknisyenlerin halen konuyla ilgili eğitimden geçirildiğini kaydeden Alagöz, eğitimin tamamlanmasından sonra teknisyenlerin 20 ile dağıtılacağını vurguladı.

Eğitimde eşitsizliğe teknolojik çözüm

Doğu ve Güney Doğu'daki 20 ilin bedava Internet erişim imkanına kavuşmasının, bu bölgelerdeki eğitim imkanlarına büyük katkı sağlayacağı belirtiliyor. Posta İşletmeleri'nin kuracağı Internet büroları sayesinde, Şırnak'ta okuyan bir talebe, dünyanın en büyük kütüphanelerindeki bilgilere bir kaç saniye içinde ulaşabilecek. Eğitim dışında, Internet sayesinde dünyanın en ünlü müzeleri ve sergileri de Doğu ve Güneydoğu'nun 20 ilinden ‘‘sanal’’ ortamda gezilebilecek.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!