Doğru finanse edilmiş girişimler ve hikayeleri

Güncelleme Tarihi:

Doğru finanse edilmiş girişimler ve hikayeleri
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2018 10:30

Girişimler için en önemli konuların başında finansman geliyor. İşte doğru finanse edilen girişimlerden bazıları...

Haberin Devamı

Hızla büyüyen küresel ekonomide pay sahibi olmak ve örnek bir girişimci olarak tüm dünyada ses getirmek için çok yüksek bütçelere sahip olmanıza gerek yok. Sahip olduğunuz sermayeyi akıllı ve doğru bir şekilde kullanarak, girişimlerinize yatırım yapılmasını sağlayabilir ve önemli bir şirket haline gelebilirsiniz. Geçmişe baktığımızda büyük şirketlerin girişimcilerinin sabırlı ve planlı hareket ettiğini görüyoruz.

Dünya Devi Amazon'un Ortaya Çıkışı

1994 yılında Jeff Bezos tarafından ilk etapta Cadabra adıyla kurulan Amazon, örnek gösterilecek bir başarı hikayesine sahip. Kuruluşundan bir sene sonra çevrimiçi hale gelen ve günümüzdeki adı olan Amazon'u kullanmaya başlayan şirket, başlangıçta online kitap satışı yapıyordu. Kısa zamanda büyüyen şirketin başarısındaki sır ise farklı olmak.

Haberin Devamı

Yenilikçi bir vizyonla müşteri odaklı hareket eden Amazon, gelecekte moda olabilecek alışveriş alışkanlıklarına yatırım yapmaya başladı. Müzik CD'lerinin yanı sıra online kitaplar, spor ürünleri, yazılımlar, oyuncaklar ve market ürünleri dahi online olarak satılmaya başlandı. Şirketin kurucusu Bezos, daha önce benzeri yapılmamış bir sitenin hizmet ağını genişletti ve buna yatırım yaptı. Bu hamle ile büyük bir risk alan genç girişimci, reklam gelirlerini azaltarak müşterilerine ücretsiz kargo imkanı sundu. Sipariş gecikmelerinde müşteriden ürünün ücreti alınmadı. Tamamen alıcı memnuniyeti üzerine kurulan Amazon şirketi, bu sayede dünyanın en büyük online alışveriş sitesi haline geldi.

Howard Schultz'un Başarısı

Dünyanın en büyük kahve zinciri olan Starbucks'un sahibi olan Schultz, Milan'a seyahat etmesinin ardından insanların hayatına keyif ve kolaylık sunacak bir projeyi hayata geçirmeye karar verdi. İlk etapta küçük bir pilot kafe açarak yola çıkan girişimci, hayal ettiği başarıyı sağlayamadı. Ancak Schultz, pes etmedi ve risk alarak şirketine yatırım yaptı. Starbucks, böylece azmin bir eseri olarak önemli şirketler arasına girdi.

Girişimcilik Başarısı: Yemeksepeti

Sıfırdan zirveye çıkan şirketlerin en güzel örneklerinden biri de Yemeksepeti. Dışarıdan hiç yatırım almadan Türkiye'nin en pahalı start up'ı olmayı başaran bu şirket, Melih Ödemiş ve Nevzat Aydın'ın öğrenciyken en çok zorlandıkları yemek konusunu çözmeye karar vermesiyle ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Dünya Devi Apple

1980'de kurucusu olduğu Apple şirketinden kovulan Steve Jobs genç girişimcilere ilham verecek bir geçmişe sahip. Jobs için başarıdaki en önemli unsurlardan biri kararlılık. 30 yaşında Apple'daki işinden kovulan Jobs yılmayarak NexT ve Pixar adlı iki dev şirket kurmayı da başardı.

BAKMADAN GEÇME!