Doğayı korumak için tırmanıyorlar

Güncelleme Tarihi:

Doğayı korumak için tırmanıyorlar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2018 12:49

Türkiye’nin en önemli uzun duvar tırmanış rotalarının bulunduğu ve dünya çapında tanınan Dedegöl Dağları ile Kuzukulağı Yaylası tırmanış bölgesine maden arama ruhsatı verilmesi üzerine harekete geçen doğaseverler festival düzenliyor. 27 Haziran-1 Temmuz tarihleri arasında Kuzukulağı Yaylası’nda çeşitli aktivitelerle bölgenin SİT alanı veya milli park statüsüne alınması talep edilecek.

Haberin Devamı

 KUZUKULAĞI Yaylası, Dedegöl Dağları, Aksu, Isparta’da dağların ve doğanın korunması için etkinlik düzenleniyor. Kuzukulağı Doğa Sporları Festivali, 27 Haziran-1 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Festivalde, tırmanma, bisiklet, mağaraya gezileri ve atölye çalışmaları düzenlenecek. Ücretsiz düzenlenecek festival için Eğirdir’den servis ulaşımı da sağlanacak.
Kuzukulağı’nın milli park veya SİT alanı kapsamına alınmasını isteyen festival düzenleyicileri, Isparta valiliği ve belediyesi, Eğirdir kaymakamlığı ve belediyesi, Aksu kaymakamlığı ve belediyesinin ve Gençlik spor il müdürlüğünün desteğini de aldı.

POTANSİYELİ YÜKSEK

Türkiye’nin en önemli uzun duvar tırmanış rotalarının bulunduğu ve dünya çapında tanınan Dedegöl Dağları ile Kuzukulağı Yaylası tırmanış bölgesine maden arama ruhsatı verildi. Bu bölge Isparta ili, Aksu ilçesi, Eldere köyü sınırları içerisinde bulunuyor. 2000’li yılların başında kaya tırmanış rotaların açılması ile tanınan bölge, Türkiye’nin en çok bilinen doğa sporları merkezlerinden biri olarak biliniyor ve bölgenin sahip olduğu kaya tırmanış ve doğa sporları potansiyeli yüksek olarak değerlendiriliyor.

BAKMADAN GEÇME!