Doğan Medya Grubu'na ‘Dijital Kıyamet‘ sertifikası

Güncelleme Tarihi:

Doğan Medya Grubuna ‘Dijital Kıyamet‘ sertifikası
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 1999 00:00

Haberin Devamı

Doğan Medya Grubu (DMG), 2000 yılında bilgisayar sistemlerinde yaşanması beklenen ve ‘‘dijital kıyamet’’ olarak da adlandırılan 2000 yılı sorununun çözümü için başlattığı çalışmaları tamamlıyor. Yaklaşık 1 yıldır, tüm bilgisayar ve üzerinde gömülü çip bulunan tüm makinelerini 2000 yılı sorununa karşı hazırlayan DMG, tüm dünyada uluslararası kabul gören ‘‘2000 Yılı Uyumluluk Audit Sertifikası’’ için ilk adımı attı.

DMG, 2000 yılı hazırlıklarının denetimi için dünyanın bu alandaki en büyük kuruluşlarından Tata Infotech ile bir anlaşma imzaladı. Anlaşma, Tata'nın Türkiye temsilcisi Visecon'un Genel Müdürü Ahmet Sezer ile DMG Başkan Yardımcısı Soner Gedik arasında imzalandı.

İmza töreninde bir konuşma yapan DMG Başkan Yardımcısı Soner Gedik, DMG'ye bağlı 17 şirket ve bu şirketlerin Anadolu'da bulunan tesisleri de dahil olmak üzere 2000 yılı sorununun çözümüne ilişkin gerekli önlemlerin alındığını, bu konuda bir de uluslararası sertifika almak için harekete geçtiklerini söyledi.

Sertifika almak için 2000 yılı sorunu konusunda dünyanın en iyi firmalarından biri olan Tata ile birlikte çalışan Visecon'la işbirliğine gittiklerini belirten Gedik, ‘‘Audit çalışmalarımız üç ay içerisinde bitecektir’’ dedi.

Visecon Genel Müdürü Ahmet Sezer'de, Visecon'un Vestel Şirketler Grubu üyesi olduğunu belirterek, Tata ile birlikte, IT alanında Türkiye'de bir çok şirkete hizmet sunduklarını söyledi. DMG'nin tesislerinde yapılacak çalışmaya 5 Tata ve 2 Visecon mühendisinin katılacağını kaydeden Sezer, yapılacak çalışmanın sonucunda Türkiye'de Tata 2000 sertifikası alan ilk kuruluşlardan birinin DMG olacağını ifade etti.

TATA 60 ÜLKEDE

2000 yılı sorununun çözümü konusunda dünyanın en iyi firmalarından biri olarak tanınan Tata'nın 3500 personeli bulunuyor. Şimdiye kadar 60 ülkede 4000 firmaya hizmet veren Tata'nın, 2000 yılı sertfikaları uluslararası geçerliliğe sahip bulunuyor.

2000 yılı sorunu nedir?

2000 yılında bilgisayar sistemlerinde yaşanacak sorunun temelinde, tarih formatlarının iki haneli olarak kullanılması yatıyor. ‘‘1999’’ yılını ‘‘99’’ olarak kullanan tüm bilgisayar sistemleri, 2000 yılını ‘‘00’’ olarak algılayacaklar. Bu nedenle dünyada kurulu bilgisayar sistemlerinin yüzde 60 kadarının, 1 Ocak 2000 tarihinde bu sorun ile karşı karşıya kalacağı tahmin ediliyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!