Doğan, kár rekoru kırdı Milli Piyango için hızlandı

Güncelleme Tarihi:

Doğan, kár rekoru kırdı Milli Piyango için hızlandı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2004 01:26

Doğan Holding, 2003’te net kárını TL bazında yüzde 253, dolar bazında ise yüzde 372 oranında artırdı. Doğan Holding CEO’su Tufan Darbaz, önümüzdeki 2 hafta içinde Milli Piyango özelleştirmesi için seçtikleri yabancı ortağı açıklayacaklarını söyledi.

2002 yılına göre net kárını TL bazında yüzde 253, dolar bazında ise yüzde 372 artıran Doğan Holding, Milli Piyango özelleştirmesine yönelik çalışmalarını da hızlandırdı. Doğan Holding CEO’su Tufan Darbaz, önümüzdeki 2 haftalık süre içinde Milli Piyango özelleştirmesi için seçtikleri yabancı ortağı açıklayacaklarını belirtti.

Uluslararası Finansal Raporlama Standartlarına (UFRS) uygun olarak hazırlanan 2003 yılı konsolide sonuçları açıklayan Doğan Holding, 2003 yılında 383.3 trilyon lira net kár elde etti.

YABANCI ORTAK

Doğan Holding CEO’su Tufan Darbaz, 2002’de 108.5 trilyon lira olarak gerçekleşen net kárlarını yüzde 253 oranında artırdıklarını belirterek, konsolide cirolarının 6.2 katrilyon lira, finans sektörü harici gelirlerinin ise 5 katrilyon lira olarak gerçekleştiğini söyledi. 2003’te finans sektörü gelirlerinin toplam konsolide ciro içindeki payının yüzde 19 olduğunu kaydeden Darbaz, ‘2003 yılı sonu itibariyle Doğan Holding’in toplam aktifleri 9.1 katrilyon lira olurken, özkaynakları ise yüzde 48 artış göstererek 1.5 katrilyon liraya ulaştı’ diye konuştu.

Doğan Holding’in diğer holdingler arasında en yüksek halka açıklık oranına sahip olduğunun altını çizen Tufan Darbaz, hisse değerinin Amerikan doları bazında son 12 aylık dönem içerisinde yüzde 157 artış gösterdiğini vurguladı.

TELEKOMDA DA VARIZ

Darbaz, Türk Telekom’un özelleştirmesinde ise oyuncu olmak istediklerini, ancak bunun boyutunun ileriki aşamalarda belirleneceğini söyledi.

Tufan Darbaz, ‘Bizim için sürpriz olmayan 2003 rakamlarını, dikkatli bir planlama ve takım oyunu sonucunda elde ettik’dedi.

Bankacılığı seviyoruz

DOĞAN
Holding CEO’su Tufan Darbaz, bir soru üzerine grubun bankacılığı da sevdiğini belirterek, ‘Kamu ya da özel önümüze çıkacak fırsatları değerlendiririz. Bireysel bankacılıkta büyüyeceğiz. Dışbank’ın şube sayısı 160’a yükseldi, bu yıl 175 şubeyi planlıyoruz’ diye konuştu

İki önemli konu kaldı

Tufan
Darbaz, enflasyonun düşme süreci ile ekonomide büyüme trendinin devam ettiğine dikkat çekti. Darbaz, şöyle konuştu: ‘Bu başarıların kaynağı, öncelikli olarak tek parti hükümetinin getirdiği siyasi istikrarda, IMF programına bağlılıkta, AB’ye entegrasyon sürecinde katedilen yolda başarısında aranmalıdır. TL’nin değeri, faiz dışı fazla, yapısal reformlar, özelleştirmeler ve IMF ile ilişkilerin yakından gözlenmesi gerekiyor. Türkiye’nin önündeki en önemli iki konu referandum sonrası Kıbrıs ve AB’ye entegrasyon sürecidir.’

Petrol Ofisi koşmaya hazır

DOĞAN Holding CEO’su Tufan Darbaz, Petrol Ofisi’nin özelleştirilmesi kapsamında bu yıl Ağustos ayında 116 trilyon lira, önümüzdeki yıl da 75 trilyon lira ödeneceğini, böylece bu borcun biteceğini belirtti. Darbaz, İş Doğan ortaklığının da 1.3 milyar dolar olan borcunun 762 milyon dolara düşürüldüğünü söyledi. Darbaz, ‘Petrol Ofisi koşmaya hazır bir duruma geldi, bize göre zaten hep öyleydi ama bazıları öyle olmadığını söylüyordu’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!