DoÄŸan Holding'ten açıklama

Güncelleme Tarihi:

Doğan Holdingten açıklama
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2009 17:34

Doğan Holding, kağıt ithalatı suçlamaları ile ilgili olarak bir açıklama yaptı.

Haberin Devamı

Açıklamada şu ifadeler kulllanıldı:

Uzan Grubu, yıllar önce hakkımızda maksatlı şekilde asılsız haberler üretmiştir. Bunun üzerine Grubumuz, kamuoyunu aleyhimize açılan davalar hakkında aydınlatmıştır.

Tüm bu açıklamalara rağmen, Uzan Grubu’na özenen bazı medya organlarında, yine maksatlı ve sistematik bir kampanya başlatılmıştır. Açıklamaları anlamazlıktan gelmekte ısrarlı bu gruplara ve kamuoyuna, bir kez daha açıklama yapmayı görev biliyoruz.
 
1. Grubumuz, gazeteleri için en uygun fiyat ve koşullarla kağıt temini konusunda, dünya çapında uzman ve iddialıdır. Grubumuza ait yayın organlarında, bu fiyatlar ve rakiplerin kağıt satınalma fiyatları defaatla, tablolar halinde açıklanmıştır. Bu açıklamalardan sonra, kağıdı daha ucuza temin edeceğini iddia eden bir kuruluş henüz ortaya çıkmamıştır.

Haberin Devamı

2. Haberlerde sözü edildiği gibi İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, iddianamesinde emsal fiyat araştırması yapılmadığı hususunu açık-seçik belirtmiş, bu konuyu mahkemenin takdirine bırakmıştır.

3. Ancak yine defaatla yayınladığımız gibi Türkiye Cumhuriyeti Maliye Bakanlığı Hesap Uzmanları Kurulu'nun 31.05.2005 tarih ve 1009/329-4 sayılı inceleme raporu ile Grubumuzun yaptığı kağıt ve promosyon malzemesi ithalatının %96’sının  "emsallerinden ucuz" olduğu, %4’ünün fiyatında ise "bariz bir fark" olmadığı saptanmıştır.

4. Buradan da görülebileceği gibi emsal fiyat araştırması yapmak süratli, basit ve mümkün bir işlemdir.

5. SPK, Türkiye'de faaliyet gösteren gazetelerin, gazete kağıdı ve baskı malzemelerini hangi fiyatlardan satın aldıklarına iliÅŸkin karşılaÅŸtırmalı bir çalışma yapmamıştır. Buna raÄŸmen suç duyurusunda bulunarak sübjektif bir deÄŸerlendirme yapmıştır. Bu tip subjektif uygulamalar, ticari hayatın olaÄŸan akışı içerisinde gerçekleÅŸtirilen birçok iÅŸlemi de şüphe altında bırakabilir, böylece ticari hayatı olumsuz etkiliyebilir. Â

6. Üsküdar Cumhuriyet Savcılığı’nın 8 Haziran 2009 tarihli kesinleşen takipsizlik kararına rağmen, SPK şikayeti ile aynı soruşturmanın tekrar yapılması ve bunun malum basın kuruluşları tarafından _hiç tarihçesi yokmuş gibi_ tekrar, yeni bir konu imiş gibi gündeme getirilmesinin etik, basın meslek ilkeleri ve iş ahlakı ile ne kadar ilgili olduğunun değerlendirmesini vicdanlarınıza bırakıyoruz.

Haberin Devamı

7. Bağımsız Yargı’nın daha önce de olduğu gibi bu konudaki iftiralara en doğru cevabı vereceğine olan inancımız tamdır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!