Doğan Holding CEO'su: Tekel'i yakından izliyoruz

Güncelleme Tarihi:

Doğan Holding CEOsu: Tekeli yakından izliyoruz
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2007 18:03

Doğan Holding Üst YÖneticisi (CEO) Nebil İlseven, Tekel'in özelleştirilmesi konusunda katma değer yaratabileceklerini ve bunu yakından izlediklerini bildirdi.

Haberin Devamı

İlseven, Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği ve İstanbul Ticaret Odası tarafından düzenlenen “Portföy Yönetimi ve Kurumsal Yatırım Fırsatları” konulu panel sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Özelleştirme ihalelerinin hangilerinde yer alacaklarına ilişkin bir soru üzerine İlseven, “Tekel'in özelleştirilmesi konusunda katma değer yaratabileceğimizi düşünüyoruz ve onu yakından izliyoruz” dedi. İlseven, Tekel'de yeni yapının tam olarak ne olduğunu görmeden bir şey söylemenin de mümkün olmadığını ifade etti.

Karayolları ile ilgili özelleştirme ihalesine de değinen İlseven, bunu da yakından izlediklerini, ayrıca elektrik dağıtımı ihalesinin de grubun yakından ilgilendiği bir alan olduğunu kaydetti. İlseven, elektrik dağıtımı konusunda başından beri bir konsorsiyumla birlikte hareket ettiklerini ve bundan sonra da böyle devam edeceklerini söyledi.
Nebil İlseven, Tekel'de olsun Karayolları'nda olsun bunlarla ilgili kurumlarla ortaklık yapma konusunda stratejik bir yaklaşımları bulunduğunu bildirdi.

Haberin Devamı

Ceyhan'daki rafineri konusuna ilişkin olarak da İlseven, burada ÇED raporunu aldıklarını anımsatarak, bunun kalıcı, süresiz lisansa dönüşmesi gerektiğini, işlerin hızlı yürümesi halinde önümüzdeki yıl içinde bununla ilgili işin yoluna gireceğini aktardı.

Doğan Grubu'nun, Petrol Ofisi'ni bölgesel bir güç yapma hedefi bulunduğunu vurgulayan İlseven, petrol arama çalışmalarına ilişkin bir soruyu “Petrol Ofisi'nin entegre bir akaryakıt şirketi olması için rafinerisi, dağıtımı var. Arama ve geliştirme de doğal olarak radar alanına girmiş vaziyette” diye yanıtladı.

Nükleer enerjiyle ilgilerinin olmadığını ifade eden İlseven, ancak kömür ve suya yönelik çalışmalarının bulunduğunu kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!