Doğan fiyatına Audi A3

Güncelleme Tarihi:

Doğan fiyatına Audi A3
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2009 00:00

DOĞUŞ Otomotiv CEO’su Ali Bilaloğlu, Avrupa’da ve Türkiye’de hükümetlerin destek ve teşvikleriyle otomotiv sektörünün diğer sektörlere göre krizi tam anlamıyla hissetmediğini savunarak, “Özellikle Avrupa’da verilen teşvikler satışları öne çekti. Mesela Almanya’da bu yıl 3.2 milyon adet araç satılması hedefleniyor. Bu tarihi bir rekor. Ama teşviklerin bitmesiyle birlikte öne çekilen talepler 2010 yılından itibaren Avrupa’da satışları önemli ölçüde düşürecek. Bu da otomotiv sektörünün krizi 2010 yılında daha fazla yaşamasını sağlayacak” dedi.

Haberin Devamı

Türkiye’nin ise Avrupa’ya göre biraz daha şanslı olduğunu kaydeden Bilaloğlu, şöyle konuştu: “ÖTV indirimleri sayesinde ilk 6 ayda işler otomotiv sektörü için çok iyi gitti. Sadece düşük motor hacimli araçlar değil showroom trafiğinin artmasıyla lüks oto satışlarımız da arttı. 16 Haziran’dan itibaren ÖTV oranlarının kademeli olarak artması kuşkusuz satışları yavaşlattı. Ama bu dolaylı olarak 2010 yılında Türkiye’nin Avrupa’ya oranla daha az araç satmasına yol açacak.”

2009 yılı başında yıl sonu toplam pazarın 350 bin adet olacağını öngördüklerini kaydeden Bilaloğlu, ÖTV indirimleriyle birlikte öngörülerini 580 bin adede çıkardıklarını söyledi. Bilaloğlu, “İlk 6 ayda 270 binin üzerinde araç satıldı. Kasım ve aralıkta da toplam satışların yüzde 30’unun gerçekleştiğini düşünürsek, yıl sonu geçtiğimiz yıla yakın bir satış gerçekleşecektir. Bizim de Doğuş Otomotiv olarak hedefimiz 2008 yılında olduğu gibi yüzde 10-11’lik pazar payı” dedi.

Haberin Devamı

DOĞAN FİYATINA AUDI A3

Yaptıkları bir araştırmanın Türkiye'de otomobil fiyatlarının ciddi biçimde ucuzladığını ortaya çıkardığını belirten Bilaloğlu, 1996 yılında donanımlı bir Doğan SLX'in enflasyon giydirilmemiş bir fiyatla 50 bin marka satıldığını (25 bin euro), bugün ise bu fiyata Audi A3 alınabildiğini kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!