Doğalgazda indirim

Güncelleme Tarihi:

Doğalgazda indirim
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2001 15:14

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Zeki Çakan, Botaş`ın Eskişehir ve Bursa`da doğalgazın satış fiyatını yüzde 5, tüm sanayide de ortalama yüzde 3.89 oranında indirdiğini bildirdi.

Bakan Çakan, yaptığı açıklamada, Botaş Yönetim Kurulu`nun son günlerde doğalgaz satış fiyatları ve tüketimi konusunda kamuoyundaki tartışmalar ile doğalgaz sisteminin ekonomisini dikkate aldığını bildirdi.

Botaş`ın doğrudan tüketiciye sunduğu Bursa ve Eskişehir`de nihai tüketici fiyatlarında yüzde 5 daha indirim kararı aldığını belirten Bakan Çakan, bu indirim oranının Botaş`ın Bursa ve Eskişehir`de kar oranlarını düşürmesiyle gerçekleştiğini kaydetti.

FİYATLAR ARTMAYACAK

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Zeki Çakan, Botaş`ın dağıtım kuruluşlarına verdiği doğalgazın fiyatlarını Aralık 2001`de olduğu gibi Ocak 2002`de de artırmama kararı aldığını bildirdi.

Bakan Çakan yaptığı açıklamada, Botaş`ın Bursa ve Eskişehir`de Aralık ayı başında da yüzde 5 oranında fiyat indirimine gittiğini hatırlatarak toplam yüzde 10`a ulaşan indirimin vatandaşlara rahatlama getireceğini kaydetti.

Doğalgazın tüketen tüm otoprodüktör ve sanayicilere de yönelik olarak fiyatlarda ortalama yüzde 3.89 oranında indirim yapıldığını ifade eden Bakan Çakan, ``bu kararın özellikle kendi enerjisini üreten otoprodüktör şirketlerini de rahatlatacağına inanıyorum`` dedi.

Botaş`ın organize sanayi bölgelerine sattığı doğalgaz fiyatını da yüzde 2 oranında düşürdüğünü bildiren Bakan Çakan, bunun sonucunda organize sanayi bölgelerinin kar marjlarının yüzde 4`e çıkarılmış olduğunu belirtti.

Bakan Çakan, doğalgaz fiyatlarındaki indirim kararlarının 1 Ocak 2002 tarihinden itibaren geçerli olacağını bildirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!