Doğalgazda fiyatı taşıma maliyeti ve rekabet belirliyor

Güncelleme Tarihi:

Doğalgazda fiyatı taşıma maliyeti ve rekabet belirliyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2006 11:24

Gazprom Başkan Yardımcısı ve Gazexport Genel Müdürü Aleksandr Medvedev, “Tüm Avrupa ülkelerine ve özellikle Türkiye'ye doğalgaz, taşıma maliyetleri dikkate alınarak rekabet şartlarında satılmaktadır” dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, bazı basın organlarında Rusya'nın Türkiye'ye verdiği doğalgazın fiyatına ilişkin yanıltıcı ve doğru olmayan haberler yer aldığını ifade ederken, Gazprom'un konuyla ilgili açıklamasına yer verdi.
Buna göre Gazprom Başkan Yardımcısı ve Gazexport Genel Müdürü Aleksandr Medvedev, doğalgazın Avrupa ülkelerine rekabet şartlarında satıldığını ve gaz satılan ülkelerin fiyatlarını hiç bir zaman diğer ülkelerle müzakerelerinde bir tartışma unsuru olarak kullanmadıklarını bildirdi.

Ukrayna ile müzakere sürecinde de, hiç bir zaman diğer Avrupa ülkeleriyle yapılan gaz kontrotlarının gerçek fiyat koşullarını, durumunu dile getirmediklerini ve onları bir müzakere enstürmanı olarak kullanmadıklarını vurgulayan Medvedev, “Tüm Avrupa ülkelerine ve özellikle Türkiye'ye doğalgaz, taşıma maliyetleri dikkate alınarak rekabet şartlarında satılmaktadır” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!