Doğalgaz indiriminde "Türk Akımı" rötarı

Güncelleme Tarihi:

Doğalgaz indiriminde Türk Akımı rötarı
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2015 12:13

BOTAŞ ile Gazprom arasında yüzde 10,25'lik doğalgaz indirim anlaşmasında yaşanan pürüzlerin, Rusların, "Türk Akımı" projesinde bazı tavizler istemesi nedeniyle ortaya çıktığı belirtildi

Haberin Devamı

BOTAŞ ile Rus enerji şirketi Gazprom arasında yüzde 10,25'lik doğalgaz indirim anlaşmasında yaşanan pürüzlerin, Rusların, "Türk Akımı" olarak nitelendirilen doğalgaz boru hattı projesinde bazı tavizler istemesi nedeniyle ortaya çıktığı belirtildi.

Doğalgaz indiriminde Türk Akımı rötarı
MEĞER GAZA YÜZDE 10.25 İNDİRİM YOKMUŞ, BOTAŞ İMZALAMAMIŞ

BOTAŞ yetkililerinin verdiği bilgiye göre, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız tarafından 27 Şubat'ta duyurulan Gazprom'un BOTAŞ'a verdiği yüzde 10,25'lik doğalgaz indirim anlaşması, taraflar arasında henüz imzalanmadı.

Yetkililer, anlaşmanın imzalanmamasının nedeni olarak Rusların, Türk Akımı projesinde Türkiye'den daha önce belirtilmemiş olan bir takım tavizler istemesini gösterdi. Türkiye'nin bu tavizlere karşı çıktığını, bu nedenle indirim anlaşmasında da Rusların daha önce üzerinde mutabakat sağlanan konularda tavır değiştirdiğini belirten yetkililer, ancak bu tavır değişikliğinin indirim anlaşmasını bozacak bir durum oluşturmadığını ve anlaşmanın yakında imzalanmasını umduklarını kaydettiler.

Haberin Devamı

BOTAŞ'ın daha önce üzerinde anlaşılan konularda geri adım atması gibi bir durumun söz konusu olamayacağını ifade eden yetkililer, Türk Akımı projesinde de Rus tarafının projenin bitiş tarihi olarak gösterdiği 2016'nın, Türkiye'nin planladığından erken bir tarih olduğuna işaret ettiler.

İLK KEZ HÜRRİYET GÜNDEME GETİRDİ
Rus doğalgazına indirim yapılmadığı konusu dün ilk kez Hürriyet gündeme getirdi. Hürriyet'te dün yer alan haberde Rusya’nın doğalgaz fiyat formülünün tamamı değil, bir bölümüne indirim uygulamak istediği ve Türkiye’nin son anda fiyat müzakerelerini sonlandıracak anlaşmayı imzalamaktan vazgeçtiği bilgisi yer almıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!