Doğalgaz fiyatını indirin

Güncelleme Tarihi:

Doğalgaz fiyatını indirin
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2002 01:57

Başbakan Ecevit, doğalgaz olayına el koydu. Dün Enerji Bakanı Zeki Çakan'la görüşen Ecevit, "Doğalgaz fiyatında makul bir indirim için gerekeni yapacaklar" dedi.

Başbakan Bülent Ecevit, yüksek faturasıyla vatandaşı yakan, kış ortasında soğukta bırakan doğalgaz olayına el koydu. Dün Enerji Bakanı Zeki Çakan'la görüşen Ecevit, ‘‘Doğalgaz fiyatında makul bir indirim için gerekeni yapacaklar’’ dedi.

Başbakan Bülent Ecevit, doğalgazda fiyat indirimi için gerekenin yapılacağını açıkladı. Ecevit, BOTAŞ ve belediyelerin fiyat indirimi için gerekeni yapacaklarını bildirdi.

Başbakan Ecevit, doğalgazdaki fiyat artışı ile ilgili olarak dün Enerji Bakanı Zeki Çakan ve BOTAŞ Genel Müdürü Gökhan Bildacı ile görüşmesi sonrasında Hürriyet'in sorularını yanıtladı. Başbakan Ecevit, Bakan Çakan'ın pazartesi günü doğalgaz kullanan 5 ilin belediye başkanları ile Ankara'da bir toplantı yapacağını anımsattı ve şunları söyledi:

‘‘Beş belediye başkanı Ankara'ya çağırılıyor. BOTAŞ ile birlikte fiyat indirimini görüşecekler. Sayın Bakan ve Genel Müdürün bazı düşünceleri var. Fiyatlarda makul bir indirimin sağlanması için gerekenleri yapacaklar.’’

Başbakan Ecevit, ‘‘Bu yöndeki talimatınızda KDV’nin de aşağı indirilmesine dönük bir talebiniz oldu mu?’’ sorusuna ise ‘‘O ayrıntılarla ilgili şimdilik birşey söylemiyorum’’ yanıtını verdi. Ecevit, pazartesi günü bir orta yolun bulunup makul fiyat indiriminin sağlanacağına olan inancını kayda geçirdi.

Ecevit dün öğleden sonra Cumhurbaşkanı ile yaptığı haftalık olağan görüşmenin hemen ardından Enerji Bakanı Zeki Çakan ile BOTAŞ Genel Müdürü Gökhan Bildacı'yı Başbakanlığa davet etti. Çakan ve Bildacı, Başbakan ile yarım saat görüştü. Görüşmede doğalgaz fiyatının düşürülmesi için yüzde 18 olan KDV oranının yüzde 8'e indirilmesi ve Çakan'ın girişimi ile yüzde 25'ten yüzde 5'e düşürülen Akaryakıt Tüketim Vergisi'nin de tamemen kaldırılması üzerinde durulduğu öğrenildi.

YA İNER YA YASA UYGULANIR

Enerji Bakanı Zeki Çakan da Başbakan ile görüşmesi sonrasında, pazartesi günü belediye başkanları ile yapacakları görüşmede fiyat indirimi isteyeceklerini bildirdi. Çakan, ‘‘Kanun birçok hak tanıyor. Belediyeler bu kadar yüksek kár oranında ya vazgeçerler ya da kanuni hakkımı sonuna kadar kullanırım’’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!