Doğal afet ve krize karşı uluslararası platform

Güncelleme Tarihi:

Doğal afet ve krize karşı uluslararası platform
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2018 08:30

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), işletmeleri deprem, yangın, sel ve mülteci krizi başta olmak üzere doğal afet ve karmaşık acil durumlara karşı güçlendirmek amacıyla, uluslararası bir platform olan Connecting Business initiative'ı (CBi), Türkiye'ye taşıdı.

Haberin Devamı

CBi Türkiye, Doğu Akdeniz Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (DASİFED) ev sahipliğinde, Hatay’da gerçekleştirilen TÜRKONFED 22. Girişim ve İş Dünyası Zirvesi'nde kuruldu. Platformun tanıtım toplantısına, TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan ve UNDP Türkiye Stratejik Ortaklıklar ve Özel Sektör Yöneticisi Hansın Doğan katıldı.

CBi Türkiye, işletmelerin afet ve karmaşık acil durumlardan daha az etkilenmesi, afetlerle doğabilecek zararlardan sonra ise daha hızlı toparlanmaları amacıyla faaliyet gösterecek. Platformun bu kapsamda çalışma alanlarından bazıları ise özel sektörün ihtiyaç ve kapasitesini belirlemek, mevcut iş dünyası federasyon ve derneklerini güçlendirmek; meteorolojik erken uyarı mesajları, kaynaklar ve imkanlar gibi alanlarda bilgi paylaşımını artırmak, tatbikat, eğitim, kaynak sağlamak, kaynağa erişimi kolaylaştırmak gibi çalışmalarla işletmeleri dirençli kılmak. Son yıllarda sel ve taşkın gibi doğal afetlerin hem İstanbul’da hem de Anadolu’da pek çok firmayı etkilediğini belirten TÜRKONFED Başkanı Turan, CBi Türkiye'nin doğal afetlerin yanı sıra ‘insan eliyle yaratılan krizler’ diye tanımlanan göç ve mülteci sorunlarında da çalışacağını söyledi.

BAKMADAN GEÇME!