Dışbank'a 40 milyon dolar ihracat kredisi

Güncelleme Tarihi:

Dışbanka 40 milyon dolar ihracat kredisi
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 1999 00:00

Haberin Devamı

Dışbank, 7 ülkeden 16 bankanın katılımıyla 40 milyon dolar kulüp sendikasyon kredisi sağladı. Dışbank, krediyi ihracatçılara kullandıracak. Dışbank Murahhas Azası Vural Akışık, ‘‘Seçimlerden sonra IMF Türkiye'ye daha olumlu bakacak’’ dedi.

Türk Dış Ticaret Bankası (Dışbank) Murahhas Azası ve Yönetim Kurulu Başkan Vekili Vural Akışık, seçimlerden sonra, Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) Türkiye'ye kesinlikle daha olumlu bakacağına inandıklarını belirtti. Akışık, bunun Türkiye'nin geçtiğimiz yılın temmuz ayından bu yana daralan kredi imkanlarını genişleteceğini söyledi.

Dışbank, 7 ülkeden 16 bankanın katılımıyla 40 milyon dolar tutarında kulüp sendikasyon kredisi sağladı. Bir yıl vadeli ve libor artı yüzde 1.75 ile alınan krediyle ilgili anlaşma, İstanbul'da imzalandı.

Vural Akışık, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, henüz Türkiye'nin dış kredibilitesinin netleşmediği bir dönemde bulunulduğunu, ancak, kendilerinin ‘‘Krizin artık önemli bir kısmının geçtiğine ve bundan sonra yokuş aşağı olduğuna’’ inandıklarını bildirdi.

YAZA YENİDEN KREDİ

Akışık, ‘‘Özellikle seçimlerden sonra, IMF'nin de Türkiye'ye kesinlikle daha olumlu bakacağına inanıyoruz. IMF'nin verdiği para önemli değil ama bakışının pozitif olduğunu belirtmesi, Türkiye'nin geçtiğimiz Temmuz'dan beri daralan kredi imkanlarını genişletecektir. Sağladığımız krediyi de da onun ön işareti olarak görüyoruz’’ dedi. Anlaşmasını imzaladıkları sendikasyon kredisinin faizinin çok makul olduğunu ve krizden önce aldıkları maliyet düzeyinde bulunduğunu dile getiren Akışık, ‘‘Bu da yakında Türkiye'nin maliyetlerinin ciddi olarak aşağı ineceğinin işareti’’ diye konuştu. Akışık, şartların seçimden sonra daha da iyileşeceğini tekrarlayarak, yaz aylarında 40-50 milyon dolarlık bir sendikasyon kredisi daha almayı planladıklarını bildirdi.

Krediye imza atan kuruluşlar

Dışbank'ın 40 milyon dolarlık kredisine imza atan bankalar şunlar:

‘‘American Express Bank Gmbh, Bankgesellschaft Berlin Group, Dresdner Bank Luxemburg S.A., Dresdner Kleinwort Benson, Standart Chartered Bank, Arab Banking Corporation (BSC), The Bank Of New York, Baden-Wüttenbergische Bank AG, Banca Di Roma International, Banca Di Roma Spa-Istanbul Branch, Banca Monte dei Paschi di Siena SPA, BG Bank, Natexis Banque, UBAE Arab Italian Bank SPA, Cariverona Banca SPA, Unibank.’’



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!