Dışa bağımlılık artık bitecek

Güncelleme Tarihi:

Dışa bağımlılık artık bitecek
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2015 01:03

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, 2002 yılında savunma sanayisinde dışa bağımlılık oranının yüzde 80 olduğunu belirterek, “Bugün savunma sanayi ihtiyacımızın yüzde 54’ünü kendi imkânlarımızla karşılar hale geldik. Amacımız, 2023 yılına geldiğimizde savunma sanayimizi dışa bağımlılıktan tamamen kurtarmaktır” dedi.

Haberin Devamı

Erdoğan dün TÜYAP İstanbul Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen IDEF 2015 12. Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı’nın açılışına katıldı. Açılıştan sonra Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ile birlikte fuarı gezen Cumhurbaşkanı Erdoğan, BMC’nin ürettiği Vuran isimli Taktik Tekerlekli Zırhlı Araç hakkında bilgi aldı. Erdoğan, bazı zırhlı araçları inceleyerek savaş gemileri maketleri üzerinden de bilgi aldı. Erdoğan fuarın açılışında yaptığı konuşmasında ise şunları söyledi:

ALTAY’DA SERİ ÜRETİME

“Bugün dünyanın en büyük 100 savunma sanayi firması arasında 2 Türk firması da yer alıyor. Savunma sanayimizin üretim gücü geçtiğimiz yıl 5 milyar doları aştı. Yıllık 1 milyar dolar AR-GE harcaması ile, savunma sanayimiz, en çok araştırma-geliştirme ve teknoloji yatırımı yapan sektör haline geldi. Ana muharebe Tankımız ALTAY’la ilgili çalışmalar son aşamaya geldi. Tankımızın prototipi hazır. Yakında seri üretime geçilecek. ANKA Projesi ve taktik İHA sisteminde son aşamaya gelindi. MİLGEM Heybeliada gemimiz tamamlanıp hizmete girmişti. Aynı proje kapsamında Burgazada gemimizin inşası sürüyor. Milli savaş uçağımızın tasarımıyla ilgili süreç devam ediyor. Seyir füzeleri, tanksavar füzeleri, güdümlü roketler gibi ürünleri kendi teknolojimizle üretebilir hale geldik. Uydu sistemlerinin tasarımı ve üretimi yanında, bir Uydu Fırlatma Merkezi kurmaya yönelik çalışmaları devam ettiriyoruz. Alçak ve orta irtifa hava savunması için üretilen Hisar füzelerinin denemeleri başarıyla tamamlandı. Mızrak Tanksavar Füzeleriyle ilgili çalışmalar sürüyor. Savunma sanayii konusundaki bir diğer önemli projemiz de, milli piyade tüfeği üretimidir. Bu projeyi de, hamdolsun, başarıyla tamamlamış bulunuyoruz.
Geçtiğimiz 12 yılda milli gelirini 230 milyar dolardan 800 milyar dolara çıkartan Türkiye, 2023 yılında bu rakamı 2 trilyon dolara yükseltmeyi hedefliyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!