‘Diş’e dokunur sigorta 17 bin dişçiyi sevindirdi

Güncelleme Tarihi:

‘Diş’e dokunur sigorta 17 bin dişçiyi sevindirdi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2012 00:00

MALİYE Bakanlığı ve Hazine’nin onaylaması halinde önümüzdeki yıl resmileşmesi beklenen uygulamayla Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) üyeleri de özel hastanelerde diş tedavisi yaptırabilecek.

Haberin Devamı

Türk Dişhekimleri Birliği Başkanı Taner Yücel, diş sağlığının sigorta kapsamına alınmasıyla vatandaşın sadece 7 bin değil, artı 17 bin diş hekimine gitme şansı olacağını belirtti. Yücel, “Bu hem diş sağlığını olumlu yönde etkileyecek, hem de ekonomik canlılık sağlayacaktır” dedi.

17 bin serbest dişçi var

Diş sağlığının SGK kapsamına alınmasıyla hizmette rekabetin ve kalitenin artacağını ifade eden Yücel, şunları söyledi: “Diş SGK kapsamına alınırsa ağız diş sağlığı alanında çalışan tüm sektörlerde üretim ve istihdam artacak, diş hekimlerinin coğrafik dağılımındaki dengesizlik ortadan kalkacaktır. Tedavi-protez ihtiyacı azalması sonucu tasarruf sağlanacaktır. Yaklaşık 17 bin diş hekiminden hizmet alınması bu politikalarla uyum gösterecektir.”
Sağlık Bakanlığı’nın 73 milyon ülke nüfusunun ağız diş sorununu, istihdam ettiği 7 bini aşan diş hekimi ile çözümünde ısrar ettiğini belirten Yücel, “Yanlış performans uygulaması ile diş hekiminin tedavi serbestliği kısıtlanıyor. Güven temelli hasta-hekim ilişkisi olumsuz etkileniyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!