Dirençler yüksek işlemle geçilmeden yeni pozisyon alınmamalı

Güncelleme Tarihi:

Dirençler yüksek işlemle geçilmeden yeni pozisyon alınmamalı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2002 09:38

Yükselişle yapılacak açılışta direnç noktalarının hacimli geçilmemesi durumunda negatif göstergeler nedeniyle kar satışları gelmesi olasılığı yüksek

Bileşik endeks salı günü seans içinde 12 bin 399'a kadar geriledikten sonra seansın son dakikaları içinde hacimsiz alımlarla yükseldi ve günü 250 puanlık kayıpla +1 bin 514 puandan kapattı. Salı günü kısa vadeli teknik indikakörlerin sat sinyali vermesi ve endeksin 5 günlük ağırlıklı ortalamasının 12 bin 747'ye gerileyerek 10 günlük ortalamasını aşağı doğru kesmesi çarşamba günü seans içinde destek noktalarının test edilebileceğini gösteriyor.

Ancak kısa vadeli teknik indikatörlerin aşırı alım bölgesine girmeden geri dönmesi, satışların fazla sert olmayacağını, iki günlük düşüşe tepki alımlarının bu noktadan ortaya çıkabileceğini gösteriyor. Endeksin son 10 işlem gününde seans içinde çok defa 12 bin 500'ün altına düşmesine rağmen bu seviyenin altında hiç kapanış yapılmaması buranın kapanış noktası itibarıyla önemli bir destek olduğunu gösterdi.

Haftanın üçüncü işlem günü için endeksin destek noktaları 12 bin 297 ve 11 bin 99'da. Direnç noktaları ise 13 bin 63 ve 13 bin 230. Bu dirençlerin altında 5 ve 10 günlük hareketli ortalamların bulunduğu 12 bin 750/800'de de ara direnç mevcut. Seans kapandıktan sonra Standard and Poors'tan gelen açıklamanın etkisiyle çarşamba açılışının yükselişle yapılması daha olası. Ancak negatif göstergeler nedeniyle direnç noktalarının yüksek işlemle geçilmemesi durumunda kar realizasyonu yaşanabilir. (tradecnet.com)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!