Dijitalci kağıda yatırım yaptı

Güncelleme Tarihi:

Dijitalci kağıda yatırım yaptı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2018 22:32

Teknoloji milyarderlerinin geleneksel medya yatırımlarına bir yenisi eklendi.

Haberin Devamı

Amazon’un sahibi Jeff Bezos’un 2013’te ABD’nin önde gelen gazetelerinden Washington Post’u satın almasından sonra Time dergisi, teknoloji milyarderi ve kurumsal bulut bilişim şirketi Salesforce Kurucusu Marc Benioff ve eşi Lynne Benioff tarafından 190 milyon dolara satın alındı.

100 yaşına yaklaşan dünyanın en köklü dergilerinden biri olan Time dergisinin çatı şirketi ‘Time Inc’ yaklaşık 8 ay önce Meredith Corp’a satılmıştı. İçinde People, Sports Illustrated ve Fortune gibi dergilerin de yer aldığı Time Inc’e ödenen rakam ise toplamda 1.8 milyar dolardı. Meredith Corp, geçen martta yaptığı açıklamada, 2 yıl içinde 500 milyon dolara kadar tasarruf etme ve yayın portföyünün kârlılığını arttırma hedefinin bir parçası olarak yayınların bazılarını satmayı planladığını belirtmişti. Time dergisinin satışı bu kapsamda değerlendirildi. Şirket bugün yaptığı açıklamada ise Time dergisinin borcunu ödemek için satışlarından elde ettiği geliri kullanacağını ve 2019 mali yılında borcunu 1 milyar dolar azaltmayı beklediğini söyledi. Böylelikle Time dergisi 8 ay içinde ikinci kez el değiştirdi.

6.7 milyar dolarlık kişisel servete sahip olan Marc Benioff’un Time dergisini satın alması ise kişisel bir yatırım olarak belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!