Dijital telefonda Alman devi Siemens'i şaşırttık

Güncelleme Tarihi:

Dijital telefonda Alman devi Siemensi şaşırttık
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 1998 00:00

Haberin Devamı

Türkiye, kablosuz dijital telefonda en yüksek teknoloji olarak kabul edilen DECT sisteminin en büyük üreticilerinden Siemens'i şaşırttı. Avrupa'da DECT sistem telefon satışında 1996 yılında 22'nci sırada bulunan Türkiye, iki yılda 10'unculuğa yükseldi.

Tüm dünyada yaygınlaşmaya başlayan DECT (digital arttırımlı kordonsuz telefon) teknolojisine geçişte Türkiye atağa kalktı. Alman elektronik devi Siemens AG'nin ürettiği digital kablosuz telefonların Avrupa pazarındaki satışlarında Türkiye, beklenmedik bir başarı göstererek iki yılda 22'nci sıradan 10'uncu sıraya tırmandı.

Siemens ile Koç Grubu’nun ortaklığında kurulan Simko şirketinin mümessilliğinde Türkiye'ye getirilen DECT telefon ürünlerinin hızlı artan satışı sonucunda Türkiye pazarının 1999 yılında Avrupa'da 6'ıncı sıraya yükselmesi bekleniyor.

TELEKOM OLMADAN

Siemens AG'nin Düssoldorf'taki basın toplantısında sorularını yanıtlayan Simko Yöneticisi Remzi Mirdoğan, ‘‘Avrupa ülkeleri DECT satışlarını Telekom kanalı üzerinden yapmasına rağmen Türkiye bu kanalı kullanmadan yüksek satışlar yapıyor. Bu da büyük bir başarı’’ dedi.

Türkiye'de iki yıl önce 15 bin adet satılan DECT ürünlerinin bu yıl sonunda 100 bin adedi geçeceğini kaydeden Mirdoğan, ‘‘Digital kordonsuz telefon sistemi analog satışlarını bitirecek noktaya getirdi. Simko olarak bizim görevimiz bu sistemi Türkiye'de yaygınlaştırmak. Siemens AG'de, satışların artması nedeniyle yeni ürünlerinin fabrika çıkışını Türkiye'ye uyumlu yapıyor’’ diye konuştu.

Simko olarak satışlarının sadece Türkiye'ye olmadığını da kaydeden Mirdoğan, ‘‘Türkiye dışında Kazakistan, Özbekistan, Kırgızistan, Türkmenistan, Azerbeycan, Tacikistan, Ermenistan ve Gürcistan'a da satış yapıyoruz. Bu satışların tüm yetkisi de Simko'ya ait’’dedi.

EN BÜYÜĞÜ

DECT sistemine büyük ağırlık veren Siemens AG firması, Düsseldorf'ta 30 milyon marklık yatırımla oluşturduğu yeni fabrikasında 1 Temmuz'dan itibaren sadece bu alanda üretim yapmaya başladı. Dünyanın DECT ürünleri üretimi alanında en büyük fabrikası olan Standart Bochol Fabrikası'nda günde 50 bin, yılda toplam 10 milyon adet üretim yapılıyor.

GÜVENLİ SİSTEM

DECT teknolojisi, kullandığı iletişim frekansı nedeniyle, en güvenli iletişim teknolojilerinin başında geliyor. Frekans gücünün yüksekliği ,DECT teknolojisi ile üretilen telefonlarda konuşma menzili ile ses kalitesi ve gücünü, standart telsiz telefonlardan çok daha yüksek düzeylere çıkarıyor.

Tek telefona 6 hat bağlanıyor

Paralel telefon devrini ortadan kaldıran DECT sistemi, frekanslarının farklılığı ile de yüzde 100 dinlenememuezlik özelliğine sahip. Kullanıcının kullanım alanını genişleten DECT ürünlerine 6 el telefonunun adapte olma imkanı var. Yani, hiç bir kablo çekmeden bir baz istasyonlu ürün 6 farklı hattan konuşma imkanı veriyor. DECT ürünlerinin Türkiye'de satışına 1015 modeliyle başlayan Simko şirketi şu an 2010 modeli ve aksesuarlarının satışını yapıyor. Şirket önümüzdeki aylarda da Siemens AG'nin yeni geliştirdiği 2015 modelininin satışına başlayacak.

Kablosuz digital model 2015, digital tele sekreter ve 6 mobil el telefonu adapte özelliğine sahip. 2015'e adapte olacak 2000S el telefonu da ürünle birlikte satışa çıkacak.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!