Diğer merkezler ne durumda

Güncelleme Tarihi:

Diğer merkezler ne durumda
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2000 00:00

Haberin Devamı

GALLERİA

Yeniden yapılanıyor

İstanbul'un ilk alışveriş merkezi Galeria yeni bir yapılanmaya gitti. Bu sayede eski günlerine dönmeyi amaçlayan merkezde yeni kiracılar yer almaya başladı. Özellikle YKM merkezin en büyük mağazasını kiralayarak bu mağazaya büyük yatırım yaptı. Havaalanına sekiz km. mesafede bulunan Galleria'nın en büyük avantajları arasında ulaşım kolaylığı ve doğru mimarisi, büyük otoparkı var. Paul & Shark, Tommy Hilfiger, Altınyıldız, Esprit, Cacharel, merkezin yeni kiracılarından. Merkezin müşterilerinin çoğunu Ataköy, Yeşilköy, Yeşilyurt, Florya ve Bakırköy'den gelenler oluşturuyor. Kiralar normal mağazalarda metrekare başına 750-800 dolar arasında değişirken, fastfood bölümünde ise 850-900 dolar.

AKMERKEZ

Yeni kiracı aranıyor

Toplam 241 mağazanın yer aldığı Akmerkez İstanbul'un en gözde alışveriş merkezlerinden biri. Etiler'de yer alan merkez ilk açıldığı günden beri büyük çekim merkezi oldu. Şu anda merkezde boş mağazalar bulunuyor. Daha fazla mağazanın boşalacağı ve Akmerkez'in yeni kiracılar aradığı söylentiler arasında. Fakat Akmerkez yönetimi kaç mağazanın boş olduğu ve kiralama koşulları hakkında bilgi vermiyor.

OLIVIUM

Outlet tarzı alışveriş

Zeytinburnu'nda yer alan outlet tarzı alışveriş merkezi Olivum da yeni alışveriş merkezlerinden biri. Merkezde toplam 91 mağaza yer alıyr. Şu anda büyüklükleri 28-112 metrekare arasında değişen 30 kiralık mağaza var. Merkezde kiralar dolar üzerinden. Metrekare başına yaklaşık 30 dolar olan kiralar mağazaların büyüklüğüne göre değişiyor. Merkezde Gima, Smart, Mudo, Damat gibi markaların mağazaları bulunuyor. Olivium kiralama işleri de Alkaş Alışveriş Merkezleri Danışmanlık Şirketi tarafından yapılıyor.

PROFİLO

Artık daha büyük

Mecidiyeköy'de eski Profilo Fabrikası'nın yerine kurulan alışveriş merkezine geçtiğimiz eylül ayında yeni bir bölüm daha eklendi. Böylece alışveriş merkezinin alanı 75 bin metrekareden 100 bin metrekareye çıktı. ISO 9002 kalite belgesine sahip olan merkezin geçmiş yıla oranla ciro artışı yaklaşık yüzde 60 dolaylarında. Şu anda 168 mağazanın bulunduğu merkezde metrekare fiyatları 25-125 dolar arasında değişiyor. Merkezin eski alanında boş mağaza yok. Fakat yeni eklenen bölümde kiraya verilecek altı mağaza bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!